featured

Havalimanında 'Terminal' Filmi Gibi Aile Dramı

Turistik gezi için Tayland‘a gelen Zimbabveli aile, 3 aydır Bangkok Havalimanı‘nda yaşıyor.

Mayıs ayında turistik bir gezi için Tayland’a gelen 8 kişilik Zimbabveli aile, yargılanma korkusuyla ülkelerine dönmek istemiyor.
family thailand zimbabwe ile ilgili görsel sonucu

BBC’de yer alan habere göre, Havalimanı polisi, yaklaşık 5 aydır Tayland’da kalmakta olan ve ekim ayında Kiev aktarmalı olarak İspanya’ya gitmek isteyen 4 çocuklu aileye İspanya vizeleri olmadığı için uçuş izni vermedi.

family thailand zimbabwe ile ilgili görsel sonucu

Kalış süreleri dolduğu için Tayland’a girmelerine izin verilmeyen aile, Zimbabve’de yargılanabilecekleri iddiasıyla polisin ülkelerine dönmeleri önerisini reddiyor. Aile, ekim ayından bu yana Bangkok Havalimanı’nda kalıyor.

Tayland Göçmenler Bürosu Sözcüsü “Aile, çok fazla seçeneğe sahip. İstemeleri halinde başka ülkelere seyahat edebilirler veya göçmen merkezine yerleşebilirler. Ama burada olmaktan mutlular.” diye konuştu.
İlgili resim

Ailenin hikayesi “Terminal” filmine benziyor

Ailenin trajik hikayesi, bir havalimanı çalışanının ailenin çocuklarından biri ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşmasıyla ortaya çıktı. Sosyal medya kullanıcıları, ailenin dramını Steven Spielberg‘in 2004 tarihinde çektiği ve başrolünü Tom Hanks‘in oynadığı “Terminal” filmine benzetti.

Film, “Krakozhia” adlı hayali bir ülkenin vatandaşı olan Navorski’nin babasının vasiyetini yerine getirmek için geldiği ABD’de, New York John F. Kennedy (JFK) Havalimanı’nda başından geçenleri konu alıyor. Havalimanına indiğinde ülkesinde iç savaş çıkan Navorski, ABD Krakozhia’yı tanımadığı için New York’a gidemiyor ve havalimanında yaşamaya başlıyor.

Sanat Yönetmenleri Derneği tarafından Mükemmellik Ödülü’ne layık görülen film, 1988’de Fransa üzerinden İngiltere’ye geçmeye çalışırken göçmen olduğunu kanıtlayan evrakları kaybeden ve Paris’teki Charles de Gaulle Havalimanı’nda 18 yıl yaşamak zorunda kalan İranlı Mehran Karimi Nasseri’nin öyküsüne dayandırılıyordu.

Havalimanında rahatsızlanmasının ardından 2006’da hastaneye kaldırılan Nasseri, halen Paris’te bir sığınma evinde yaşıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir