featured

Kuzey Kore'nin Yeni Bir Füze Testi Yapmasından Ciddi Şekilde Korkuluyor.

Kore Yarımadası üzerinde ABD’nin binlerce askeriyle icra ettiği tatbikatta, hayalet jetlere B-1B Lancer da katıldı. Yüzlerce savaş uçağının gövde gösterisi sırasında Kuzey Kore’nin yeni bir füze testi yapmasından ciddi şekilde korkuluyor. Çin, dakikalar önce yaptığı açıklamada itidal çağrısı yaptı.

ABD ve Güney Kore’nin hayata geçirdiği en büyük hava tatbikatı sürerken, ünlü bombardıman uçağı B-1B Lancer Kore Yarımadası üzerinde uçtu. Pasifik Okyanusu’ndaki Amerikan toprağı Guam Adası’ndan havalanan B-1B Lancer, F-22 ve F-35’lere katıldı.
Kuzey Kore’yi çileden çıkaran tatbikatta 12 bin askerle gövde gösterisi yapan ABD, iki düzine hayalet uçak F-22 ve F-35’le Kim Jong-un’a gözdağı veriyor.
Yüzlerce savaş uçağının havalandığı beş günlük tatbikat sırasında Kuzey Kore’nin yeni bir füze testi yapmasından ciddi şekilde korkuluyor.
Çin, dakikalar önce yaptığı açıklamada B1-B Lancer’ın havalanmasının ardından taraflara sağduyu çağrısı yaptı.
Pyongyang, gövde gösterisinin başladığı Pazartesi günü tatbikatın bölgeyi nükleer savaşa sürükleyebileceği uyarısı yaptı. ABD lideri Donald Trump’ı ‘akıl hastası’ olarak betimleyen Pyongyang yönetimi, “Tatbikat açık ve topyekûn bir provokasyondur, her an bir nükleer savaşa neden olabilir” açıklamasını yaptı.
Washington menzile girdi
Kuzey Kore son olarak geçen hafta tarihinin en uzun menzilli füzesini test etti. Hwasong-15 isimli kıtalarararası balistik füze 4 bin 475 kilometre irtifaya ulaştı, daha sonra Japon Denizi’ne düştü.
Füzenin yatay düzlemde 13 bin kilometreyi vurabileceği tahmin ediliyor. Bu da, ABD’nin başkenti Washington’ın Kim Jong-un’un mevzisine girmesi demek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir