featured

Uçak Yemekleri Beğeniliyor mu?

Doktorlar artık yüz nakli yapıyor, arabalar otomatik oldu, kendi gidebiliyor ama havayolları hala uçak yemeklerini leziz yapacak bir çalışma içinde değil. Sağlıksız, riskli bir kahvaltıdan tutun da sandviçe kadar, çoğu yenilebilir gibi değil.

Gordon Ramsay adında bir şef, uçak yemeklerine hiç dokunmadığını söylüyor. Havayolları için tam 10 yıl çalışmış olan Ramsay, İskoçya’lı bir şef ve bu yiyeceklerin ne aşamalardan geçtikten sonra uçağa geldiğini çok iyi biliyor.
Bunun yerine, uçağa binmeden önce havalimanındaki şarküteri veya barlarda, İtalyan etlerinden çeşitler, Parmesan peyniri, elma/armut dilimleri  ve bir bardak kırmızı şarabı tercih ediyor.
Geçen yıl Heathrow Terminal 5’te yer alan, kendi çalıştığı Plane Food Restoran’da; hizmet, yiyecek ve fiyatlar hakkında kötü değerlendirmeler yapılmış. TripAdvisor’da yaklaşık 750 müşterinin ortalama fikri, korkunç olduğu. TV şovlarında ünlü İskoçya’lı Şef, hizmet, yiyecek ve fiyatlarla ilgili kötü değerlendirmelerle karşı karşıya kalmış. LSG Sky Chefs Asya Pacific’in müdürü Fritz Gross’a göre, bir makarna veya tavuk ya da güveç uçaklarda yeniden ısıtıldığında aşırı kuruyor. Pişirilen yiyecekler tekrar tekrar ısıtılıyor. Bu da lezzeti bozuyor.
 
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Dondurulmuş, uçakta tekrar ısıtılıp servis edilen yemekler ne kadar lezzetli olur? Ne kadar fresh görüntüsü olur? Hatta ne kadar sağlıklı olur?
    21 yıllık eğitmen kabin amirliği yaptım. 9 farklı şirkette çalıştım. THY gibi devlet havayolları şirketleri haricinde birçok özel şirkette durum bu maalesef.

    Cevapla