featured

Havayollarından Garip Yasaklar Listesi

Binlerce kişinin Noel’i mahvolabilir. Neden mi? Pek çok havayolu, patlamış mısır, kestane ve yılbaşı krakerlerine yasak getirerek yolculara sıkı kurallar dayattı. El bagajlarında veya kontrol edilen diğer çantalarda bunların taşınmasına izin verilmiyor.

Güvenlik önlemlerinin artırılması sonucunda, Ryanair, Etihad, Emirates ve Norwegian Airlines gibi havayollarının çoğunda uçuşta kraker var ama, mühürlü ve orijinal ambalajlarında kabinde alabiliyorlar. İngiltere’den kalkan tüm uçuşlarda patlamış mısır yasaklanırken, kestane izni belirli ülkelerden gelenler için.

Gatwick, Heathrow ve Birmingham Havalimanları açılmamış bir kutu krakerin el bagajına yerleştirilmesine izin veriyor ama Manchester, Stansted, Liverpool, East Midlands ve London City Havaalanları yalnızca kontrolü yapılmış bagajlarda geçişine müsaade ediyor. Makas ve tornavida setleri boyuta bağlı olarak bagaj kontrolünde paketlenmeli ve Amerika’ya seyahat edecek herkes krakerleri evde bırakmalı. Ulaştırma Güvenliği İdaresi sözcüsü, bunların yanıcı olduğunu bildirdi. İlle krakerinizi yanınıza almak istiyorsanız, kontrol edilecek bagajlara paketleyip koyun, el çantasına değil. Mısır, Tunus ve Fas’tan ya da başka herhangi bir yerden İngiltere’ye iki
kilo kestane getirilmesi mümkün olabiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir