featured

Kabin Memuru Haklı Mı ?

Yangın yüzünden uçak, Heathrow Havalimanı’na mecburi iniş yapınca, BA hostesi akli dengesini kaybetti ve şimdi dava açıyor. 2013 Yılında Londra Heathrow’dan Norveç  Oslo’ya yapılan uçuşta travma geçiren kabin memuru  British Airways’den  750.000 £ talep etti

Uçakta tam bir panik yaşanmasından etkilenen  genç kabin memuru, mahkemede “neler yaşandı, tahmin etmek çok zor’ ifadesini kullandı.

Dünyanın en tanınmış havayolunda iş sahibi olmak onur verici olmakla beraber, söz konusu kazadan önce, iş zevkli ve kariyer yaşam boyu sürecek gibi görünüyordu. Zorunlu iniş sonrası uyku bozuklukları, kabuslar, aşırı endişe, devamlı geçmişi yaşama gibi ruhsal bozukluklar yaşamaya başladı. Her ne kadar işine geri dönmek istese de, uçuş korkusu başlamıştı.

A319-tipi uçak, kalkış sonrası motorunda meydana gelen yangın nedeniyle, 75 yolcusu ile Heathrow’a geri dönmüş ve yolcular tahliye edilmişti.

Mahkeme, uçuş görevlisi olarak kariyerinden mahrum kaldığını kayıtlara geçti. Havayolunun, görevlinin psikiyatrik bozukluğuna ilişkin sorumluluk almasını onayladı ancak havayolu tazminat tutarına itiraz ediyor. Duruşma devam ediyor. 

2013 Yılında Neler Yaşandı

British Airways’in A319 tipi yolcu uçağı, sağ motorundan dumanlar çıkması üzerine Londra’daki Heathrow havaalanına zorunlu iniş yapmıştı. Oslo seferini yapacak uçak, motordaki arıza üzerine Londra’ya döndü. İnişin ardından havaalanındaki iki pist kapatılırken, çıkan yangın da söndürüldü. 75 yolcu tahliye edildi. Uçağın acil iniş yapmak zorunda olması nedeniyle havaalanı kısa bir süre tüm uçuşlara kapatıldı.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir