featured

HAVELSAN, ATAK Simülatörü ile İlgiyi Topladı

MSI Dergisi’nin 146, 147 ve 148’inci sayılarında yayımlanan ve IDEF 2017’ye ilişkin haber ve değerlendirmelerin yer aldığı yazı dizisinin ikinci bölümündeki “HAVELSAN, ATAK Simülatörü ile İlgiyi Topladı” başlıklı haber, MSI Dergisi’nin İnternet sitesinde paylaşılmıştır:
HAVELSAN, ana çalışma alanları olan; siber güvenlik ve bilişim teknolojileri, komuta kontrol ve savaş sistemleri ile eğitim ve simülasyon teknolojileri alanlarında geliştirdiği çözümleri; maket, ekran gösterimi ve simülasyon gibi farklı sunumlarla IDEF’teki standında sergiledi. Firma standındaki T129 ATAK Simülatörü ise katılımcıların en çok ilgi gösterdiği ürünler arasında yer aldı.
  
HAVELSAN’ın fuar boyunca iddialı olduğu bir diğer alan da siber güvenlikti. Firma, bu alandaki yeteneklerini, standında yer alan özel bölümde katılımcıların ilgisine sundu. HAVELSAN Siber Savunma Teknoloji Merkezi (SİSATEM) bünyesinde geliştirilen yerli siber güvenlik ürünlerinden bazıları da fuarda sergilendi.
Bunlar, şöyle sıralanıyor:

  • Merkezi İz Toplama, Olay İlişkilendirme ve Alarm Üretme Sistemi (SIEM): SIEM; kurumların bilişim altyapısı bileşenlerinin oluşturdukları kayıtların merkezi olarak toplanmasını, ilişkilendirilmesini, sorgulanmasını ve alarm üretilmesini sağlayan bir yazılım. Toplanan ham kayıtlar, normalize edilip ilişkilendirilir ve kullanıcı arayüzü üzerinden canlı ekranlar ile sunulur.
  • HAVELSAN Özel Bulut Yönetim Sistemi (ARMADA): ARMADA, bulut bilişim konusunda bir altyapı hizmeti çözümüdür. Kaynakların, kullanımı kolay görsel bir arayüz aracılığıyla tek bir merkezden, marka ve teknolojiden bağımsız olarak yönetilmesini sağlar.
  • Web Uygulama Güvenlik Duvarı ve Yük Dengeleyicisi (WAF & LB): Web uygulamalarına yönelik tehditleri tespit eden ve yoğun ağ trafiğinde yük dengeleme işlevini gören donanım ve yazılım çözümüdür.
  • Web Sayfaları Takip Sistemi (WSTS): Kurumların belirledikleri web sitelerini ve alt linklerini belirli aralıklarla takip ederek sayfa değişiminde, sayfa eklenmesinde ve erişim engellenmesinde (DoS, DDoS) alarm üretilmesini sağlar. Bu sayede, saldırı tespit ve saldırıya tepki sürelerini kısaltır. SIEM ile entegre çalışabilir.
  • Siber Tatbikat Sistemi (STS): STS, siber saldırı ve savunma tekniklerinin eğitim ve simülasyon ortamında tatbik edilerek öğretilebilmesi ve siber saldırıların olası etkilerinin simüle edilebilmesi için geliştirilen bir tatbikat platformu.
  • Veri Sızıntısı Önleme Sistemi (VESKO): VESKO, GİZLİ gizlilik seviyesindeki verilerin korunmasını  sağlayan bir yazılımdır. Site genelinde veriye erişim haklarını kontrol eder ve veri sızıntılarını önler. SIEM ile entegre edilebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir