featured

HAVADA ÇARPIŞTILAR

Hava Kuvvetleri yetkililerinin yaptığı açıklamada, Hava Kuvvetleri’ne ait 2 A-10 Thunderbolt II saldırı jetinin Nevada askeri menzili üzerinde bir eğitim uçuşunda çarpıştılar.
ABD Hava Kuvvetlerinin 57’nci kanadına ait Fairchild Republic A-10C Thunderbolt II tipi iki uçak Nevada’daki test ve eğitim alanında rutin eğitim uçuşu sırasında havada çarpıştı.
Her iki uçağın pilotu fırlatma koltuğunu kullanarak güvenli bir şekilde fırladılar ve Nellis’teki Mike O’Callaghan Askeri Tıp Merkezi’n kaldırıldılar. Hava Kuvvetleri yetkilileri, yerel saatle saat 08.00 civarında meydana gelen kazanın nedenini henüz bilinmediğini olayla ilgili soruşturma açılabileceğini söylediler. Genellikle Warthog(Yabandomuzu) olarak bilinen A-10, düşük irtifalarda birlik kuvvetlerini desteklemek için kullanılan, tek koltuklu bir savaş jetidir. Dakikada 3.900 turda zırh delici ve patlayıcı mermi atabilen 30 mm’lik bir Gatling tabancasına sahiptir. Ayrıca konvansiyonel bombaları da taşıyabilir. 1970’lerden beri kullanılmakta olan A-10’ların hizmetten alınması bekleniyordu ancak üst düzey
Hava Kuvvetleri yetkilileri, Irak, Afganistan ve Suriye’de ağır kullanımı gerekçe göstererek uçaklarını uçmağa devam etmesi kararı aldı.
Kaza sebebi araştırılıyor.
 
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir