featured

AZERBAYCAN CUMHURİYETİ SILK WAY HAVA YOLLARI İLE NELER YOLLADI?

Bulgaristan’ın en çok satan gazetesinde, Amerika’nın, Suudi Arabistan’ın, Birleşik Arap Emirlikleri’nin, Azerbaycan ve Bulgaristan’ın, terörist gruplara silah gönderme konusunda işbirliği yaptığı iddia edildi. Haberi yazan muhabir haberin ardından kovuldu.
İran’a yakın Tesnim Haber Ajansı’nın aktardığı iddiaya göre Bulgar haber muhabiri Dilyana Gaytandzhieva, Suudi Arabistan ve BAE’nin Doğu Avrupa’da ağır silahlar ürettiğini ve bunları Azerbaycan Cumhuriyeti Silk Way Hava Yolları ile Irak ve Suriye’de, başta IŞİD olmak üzere silahlı terörist gruplara gönderdiğini iddia eden bir habere imza attı.
Dilyana Gaytandzhieva’nın haberine göre; Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin dışında bazı başka ülkelerde bulunuyor. Özellikle Amerikan ordusunun bu olayda eli var. Bu aktarımın kaynağına ulaşması ve bunun gizli kalması için birçok diplomatik eylemler gerçekleşti ve aracılar koyuldu. Bu silahlar aynı zamanda Afrika’daki silahlı gruplara da gönderildi.
DELİLLER ORTAYA ÇIKTI
Gaytandzhieva’nın haberine göre; bu hava şirketinin silah gönderdiğine dair deliller, silahların tanınmayan bir kişi adına ve bir Twitter hesabına gönderildiği yönünde.
Ortaya çıkarılan deliller Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı ile Azerbaycan’ın Sofya Büyükelçiliği arasında gerçekleştirilen yazışmaları ve bunun yanı sıra bu silahların getirilmesine dair diplomatik izinleri ve silah anlaşmalarını kapsıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir