featured

BU THY YALANINA İNANMAYIN !

Türk Hava Yolları kısa süre önce kendi adına düzenlenen sahte bilet çekilişlerine karşı uyarıda bulunmuştu. Şuan sosyal medyada dolaşan “bedava bilet” paylaşımı nedeniyle bilgisayarınız ve özel bilgileriniz tehlikede.
Son bir kaç gündür sosyal paylaşım sitelerinde karşımıza çıkan “THY 84. yıldönümünü kutlamak için herkese ücretsiz 2 bilet veriyor” fotoğrafı bir çok kişi tarafından paylaşıldı. Ancak bu paylaşım doğru olmadığı gibi aynı zamanda tehlikeli de.
Türk Hava Yolları bir kaç hafta önce tam da bu konu ile ilgili uyarıda bulunmuş ve “Bu tür çekilişlere itibar etmeyin, özel bilgileriniz çalınabilir” bilgisini paylaşmıştı.
THY’nin Facebook hesabından dün de benzer bir uyarı yapıldı. Yetkililer, bedava bilet kazanılan böyle bir çekiliş olmadığını vurguladılar. Bedava bilet kazanma umuduyla fotoğrafa tıklayanların bilgisayarına virüs girme tehlikesi bulunuyor. Bu tür sayfaların amacı, kullanıcıların özel bilgilerine ulaşmak ve bunları daha sonra kötüye kullanmak. Bu nedenle yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz paylaşımı arkadaşlarınıza yaymayın ve hemen silin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir