featured

TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ

AirlineHaber Ailesi olarak Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştiren Zübeyde Annemiz olmak üzere bütün annelerin ve anne adaylarının bu özel gününü kutluyor,aramızdan ayrılan tüm anneleri ise rahmetle anıyoruz.
ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ NEDİR?
Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.
ABD’de Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi.
Amerikalı genç Jarvis annesinin vefatının ardından yaşadığı acıyı atlatamamış annesinin yerini hiçbir şeyle dolduramamıştır. Her sene annesinin ölüm yıl dönümü geldiğinde eşsiz bir acı duyar ve bunu etrafındakilere de yansıtırmış. Yine annesinin bir ölüm yıl dönümünde yani Mayıs Ayı’nın ikinci Pazar günü etrafındaki herkesi bir araya getirerek ” bu günün anneler günü olmasını çok istiyorum ve Anneler Günü adıyla her yıl kutlanmasını kabul edermisiniz? diye sormuştur. bu düşüncesi herkes tarafından kabul görmüştür ve artık her mayıs ayının ikinci pazar günü anneler günü kutlanmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Zübeyde anneyi manşete taşımanız çok önemli. Tam da bugünlerde değerli bir duruş sergilemişsiniz.

    Cevapla
  2. 7 yıl önce

    Airlinehaber Ailesini bende kutluyorum. Çizgileri belli olan bir portal. sağa sola şirin görünmeye çalışmıyorsunuz. Size göre ne doğru ise onu yansıtıyorsunuz. Anneler günü için yayınladığınız haber çizginiz açısından çok önemli. Kutlarım

    Cevapla