featured

TK322 İSTANBUL-AŞKABAT UÇAĞI KALKIŞTA KUYRUK SÜRTTÜ DÖNÜYOR

Türk Hava Yolları’nın TK322 İstanbul-Aşkabat Boeing 737 tipi uçağı lokal saatle 20:23’te İstanbul 35L pistinden kalkarken kuyruk sürttü.
Şuan yaklaşma hattının kuzey batısında yakıt bitirmek için dönüyor.
Pilotun 2 saat yakıt bitirmek için döneceğini rapor ettiğini öğrendik.
 
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ e187b284 5d33 4be4 b76d b31250dabac0 e1491157095520

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 8 yıl önce

    kimse darılmasın,gücenmesin ama aşkaabat gibi yolcularının el bagajı olarak bavulla uçağa geldikleri hatlarda excess bagaj olayı da çok olur eskiden de (cezayir,tunus,tripoli dahil) böyleydi şimdi de böyle. yolcu kaybetmemek için de doğru düzgün hiç önlem alınmadı. ya bu işte kontuarlarda dümen dönüyor sisteme de bagaj kiloları yanlış giriliyor o yüzden de balans sorunlu çıkıyor ya pilotlar da sorun var ! bu olaydan sonra uçak kargo ve bagajları tekrar tarttırılmış, sonucun ne olduğu henüz bilinmiyor ve bu iş şirketçe soruşturulacak diye duyduk.

    Cevapla
  2. 8 yıl önce

    THY de uçuş ekipleri 1-T.K lin kurup 330 Kaptanı E.G ve nodülü 330 first offıcer H.T yürüttüğü ispiyonaj ekibi yüzünden 2- Uçuş Emniyetteki kurgu yapan 737 Kaptan E.T yüzünden 3-SOP baskısı yapan tip müdürleri yüzünden ve herşeyi yukadan böyle istiyorlar,Ankara’dan geldi diyerekten kendi devrelerine dahi kazık atan Sayın Kaptan L.Y yüzünden rahatsız.

    Cevapla
  3. 8 yıl önce

    Hocam Siz yapmayın bari, kuyruk sürtmenin bir çok nedeni olabilir. Yüklemede bir hata olabilir. Kaptanlar bir günde yetişmiyor. Hayırlısı olsun. Umarım ufak bir sürtmeyle hasar olmadan kurtarmıştır

    Cevapla
  4. 8 yıl önce

    Allah aşkına şimdi konuyu bilmeden öğrenmeden saçma sapan yorum yapmayın aşağıya. Tail bumper biliyorsunuz hasarı azaltıcı bazen de tamamen önleyici faktör oluşturur. Kaptan hasarı göz ile göremedipi için riske girmeyerek Kalktığı yere hemen dönmek istemesi zaten alınması gereken aksiyondur. Neden sürttüğü konusunda da biliyorsunuz araştırma derhal başlatılır. Hem yüklemeye hem kokpite bakılır. Kısaca biraz sabır sayın Süper uzmanlarımız :)

    Cevapla
  5. 8 yıl önce

    Kaptan şimdi kara kara düşünüyor “inince beni kesin atarlar” Thy de bu ruh haliyle nasıl uçuşabilinir.

    Cevapla