featured

Bir Mizansen Yaratıldı Videosu Ortalığı Karıştırdı

Kendisini “profesyonel salak” olarak tanımlayan Adem Saleh, bedenini küçük bir bavula tıkıştırıp manşet oldu. Hem de illegal yoldan bavul içinde Melbourne’den Sydney’e kadar uçarak. Arkadaşları da olayı kameraya çekip Youtube’a yolladı. Şimdi itiraf ediyor “oldukça korktum, hayatta kalacak mıydım bilmiyordum”.
Ancak Melbourne Havaalanı güvenliği, kamera görüntüsünün bir aldatmaca olduğunu iddia ediyor. Kayıt görüntülerinde; 23 yaşındaki bir arkadaşı uçağa binerken görülülüyor. Hangisi doğru?
Günlük hayatından kesitleri her gün youtube’da paylaşan insanlara “vloger” deniyor. Olayda adıgeçen havayolu firması Tigerair “popüler Amerikan vlogger’ı sallamak için boşa çaba” diyerek noktayı koydu.
Sağdan, soldan yanıtlar gecikmedi. Gerçeğe uymayan tutarsızlıklar olduğu iddia edildi.
Youtube klibi, Saleh’in arkadaşlarının bir taksiden çıkıp otomatik check-in alanına bavulu sürüklediğini gösteriyor. Tabii valiz tartılınca overweight geldi. Ne yaptılar? Bir ücret ödediler ve konveyör bandında kayboldular.
Adam Saleh şaşkın yolcuların kalabalığı önünde bavuldan çıktı.
Tigerair Havayolu, otomatik bagaj bırakma makinelerinin parça başına maksimum 32 kg aldığına dikkat çekti. Yani yetişkin bir adamın gizlendiği 66 kg’lık bir çanta mümkün değil.
Havayoluna göre; “bazı uçakların evcil hayvanlar veya canlı yük taşımacılığı için ısıtmalı bagaj muhafazaları bulunur ama bu uçuş onlardan biri değil. O bavulun içine giren aşırı terler yani 36 000 feet’de -56C’de olanaksız! Bagajın içinde olan bir canlı Sidney’e kadar meyveli buz şekeri gibi olur”.
Sonunda sadece bir şaka olduğu itiraf edildi. Bu kadar gürültü kopacağı akıllarına gelmemiş. Uçağa binmemiş bile.
Melbourne Havalimanı yetkilileri “havalimanı güvenliği ciddi bir iştir ve mizah için uygun bir konu değildir.” dediyse de Salı günü yayınlanan 11 dakikalık klip yaklaşık 320.000 kez görüntülendi.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir