featured

AYTO Başkanı Ülken "Çıldır Havalimanı'na inen planörden bana ne"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, Çıldır Havalimanı’nın bir an önce sivil uçuşa açılması gerektiğinin belirtip, “Çıldır Havalimanı’na inen planörden bana ne. Ben yaş sebze ve meyvemi Avrupa’ya götüremedikten sonra Çıldır’da pilot eğitiliyormuş kimin umurunda” dedi.
AYTO Başkanı Hakan Ülken, bir araya geldiği basın mensuplarıyla, oda olarak öncelik verdikleri gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC) Başkanı Mehmet Aydın ile oda yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Ülken, Aydın Ticaret Odası yönetimine geldiklerinde kasayı 3.5 milyon lira olarak devraldıklarını ve 2016 yılı itibariyle kasalarında 9 milyon liranın bulunduğunu belirtip, “Bu kadar kısa sürede kasamızdaki bu artış, bütçe kısıtlamaları, devlet teşvik ve projelendirmelerden yararlanmayla mümkün oldu. AYTO olarak çözüm noktasında öncelik verdiğimiz ana konular, jeotermal ile ilgili olarak türlü endişe ve çevre kirliliği sorunlarının önüne geçmek, Aydın’a havalimanı ve fuar alanı kazandırılmasıdır. Bu bağlamda daha önce ‘Aydın Aklı’ tabiriyle dillendirdiğimiz çerçevede, bu ilin erkleri olarak bir araya gelmeliyiz. Teknopark konusuyla ilgili olarak en son ilgili bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’ndan onay çıktı. Yine Aydın’a da bir özel üniversite ve sağlık termal sahası kazandırmamız şart. Aydın’da organize sera bölgeleri kurulması da lazım” diye konuştu.
Ilıcabaşı Mahallesi’nde karayolu kenarında yapılacak olan ve Selçuklu – Aydınoğulları Beyliği mimarisinin özelliklerini taşıyacak Aydın Ticaret Odası’nın yeni hizmet binası inşaatının 5 bin metrekare alana sahip olacağını belirten Başkan Ülken, “Yeni hizmet binasının inşa edileceği arazinin 4 bin 700 metrekarelik alanına 150 kişilik çok amaçlı salonlar, yeni şirket kuran genç girişimcilere ‘Şirket sizden, ofis bizden’ yaklaşımıyla 3 aylığına tahsis edilecek ofisler, üyelerimizin eğitimleri için konferans salonu ve derslikler açacağız. Yine hizmet binamızın içerisine TSE için aynı şekilde ofis açacağız. Yeni hizmet binamız çok kapsamlı bir bina olarak 2017 yılında tamamlanacak. Yeni hizmet binamızın maliyeti 5 milyon 300 lira” dedi.
Uzun süredir bireysel olarak Aydın’a Çıldır Havalimanı kazandırılması konusunda çaba sergilemesiyle de kamuoyunda da dikkatleri üzerine çeken Ülken, bu konuda sitemde bulundu. Ülken, “Çıldır Havalimanı’na inen planörden bana ne. Ben yaş sebze ve meyvemi Avrupa’ya götüremedikten sonra Çıldır’da pilot eğitiliyormuş kimin umurunda” dedi.
Aydın’ı daha önce de zaman zaman türlü platformlarda ifade ettiği gibi ‘Yoklar şehri’ olarak niteleyen Ülken, “Aydın ne yazık ki yoklar şehri. İlimizde sözde Çıldır Havalimanı var. Yolcu taşımacılığı ve kargo ulaşımı yok. Yüksek hızlı tren yok. Serbest bölge yapacak oluyoruz, meşakkatli. Teşvik bölgesinde sıkıntı var. Yine havalimanı ve lojistik rahatlık olmazsa Aydın’da nasıl fuar alanı olsun ki? Gelen giden olmadığında Aydın’da turizmin de ivme kazanması mümkün değil. Kalkınma Bakanımız ile en son ‘Güdümlü Proje’ konusunda bir görüşme gerçekleştirdik. Projeye göre, hazırlanan taslak projenin yüzde 75’ini hibe destekle devlet, yüzde 25’iniyse il erklerinin kurduğu şirket karşılıyor. Proje tamamlandığında devlet bunu şirkete devrediyor. Bu gibi projelerin geliştirilmesine Aydın’daki erkler olarak kafa yormamız lazım. Bunu sadece AYTO değil, belediye ve valilik başta olmak üzere diğer STK’lar da sahiplenmelidir” diye konuştu.
Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) yöneticileriyle görüştüğünü ve Aydın’a fuar alanı kazandırılırsa yılda rahatlıkla beş fuar gerçekleştirileceğinin garantisini aldıklarını söyleyen Ülken, “Aydın’da yılda beş fuar düzenlemek 500 bin kişinin ilimize gelmesi demektir. Bu kitlenin sosyoekonomik canlılığa doğrudan katkıları olacağı da ortadadır. Ancak şu an bu kadar kalabalığı ağırlayacak otellerimiz yok. Doğu’da Malatya, Van ve Elazığ gibi iller bizi geçti. Yakında Ege Bölgesi’nde de Kütahya ve Burdur gibi iller de bizi geçecek. Bir iklimimiz var o da elden gidiyor. AYTO olarak türlü sorunlarımızın çözümü için milletvekillerimize taleplerimizi iletiyoruz. Önümüzdeki süreçte ilçelerde genişletilmiş istişare toplantıları düzenleyeceğiz. Toplantı organize edeceğimiz ilçelerdeki erklerle birlikte türlü sorunlara dönük ortak çözüm önerileri geliştireceğiz. Yapacağımız anketlerle türlü önerileri dikkate alarak sektörel şuraların il genelinde genişletilmesine ön ayak olacağız” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir