featured

Atatürk Havalimanı'nda kan bağışı

İstanbul Valiliği ile Türk Kızılayı’nın 29 Ekim-4 Kasım Kızılay haftası dolayısıyla bugün ‘Vatan Sana Kanım Feda’ adıyla başlatılan kan bağışı kampanyası, Atatürk Havalimanı’nda da sürdü. Başbakan Binali Yıldırım, kan bağışı yapan vatandaşlara teşekkür etti.
Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’nin gerçekleştirdiği, 15 Temmuz gecesi kahramanlık gösterilen 9 noktada kan bağışı kampanyası kapsamında, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nin önünde ve Dış Hatlar Geliş Terminali’nde çadır kuruldu. Kan bağışına yolcular ve havalimanında görevli personel yoğun ilgi gösterdi. Başbakan Binali Yıldırım telefonla görüntülü bağlanarak, bağışçılarla sohbet etti.
Kan bağışı kampanyası ile ilgili olarak bir açıklama yapan Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Abdulvahit Şimşek, “Vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bir kan vermek 3 can kurtarıyor. Sloganımız da ‘Vatan Kurtarmak Senin Kanında var’. Bugün rekor kırmayı hedefliyoruz. Vatandaşlardan yoğun destek alıyoruz. Bugün İstanbul genelinde 6 bin ünite kan toplamayı hedefliyoruz. Başbakanımız tabii bu tür etkinlikleri yakınen takip ediyor. Spontane ziyaretlerle hem bizleri ödüllendiriyor, onurlandırıyor hem de çalışmaları yakından görmüş oluyor. Ben de çalışmalarımızı arkadaşlarımızla paylaşmak istedim” dedi.
Kan bağışında bulunan polis memuru Veysel Budak, havalimanında görevli olduğunu belirterek, “Çok mutluyum. 9’uncu kan verişim. Herkesin kan bağışında bulunmasını isterim. Hem sağlık için hem de vatan için verilmesi gerekir” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir