2010’dan bu yana sürdürülebilirlik performansını yayınlayan TAV, 2014’te BİST Sürdürülebilirlik Endeksi kriterlerini karşılayan 15 şirketten biri oldu
TAV Havalimanları, çevresel, toplumsal ve kurumsal yönetim alanındaki faaliyetlerinin sonuçlarını paylaştığı, Küresel Raporlama İnisiyatifi’nin (GRI) G4 standartlarına uygun hazırlanan Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.
Şirket açıklamasına göre, ürün ve hizmetleri 14 ülkede 70 havalimanında yer alan ve yılda 102 milyondan fazla yolcuya hizmet veren TAV Havalimanları, sürdürülebilirlik performansını uluslararası standartlarda hazırlanan bir raporla açıkladı. GRI G4 standartlarına uygun hazırlanan rapor internet üzerinden yayınlandı. Özet bilgilerin yer aldığı broşür geri dönüşümlü kağıda basılırken basım ve dağıtımdan doğan tüm karbon emisyonları sıfırlandı.
TAV’ın işlettiği İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes dünyanın en çevreci havalimanları arasında yer alıyor.
Sürdürülebilirlik performansını 2010’dan bu yana yayınlayan TAV, 2014’te BİST Sürdürülebilirlik Endeksi kriterlerini karşılayan 15 şirketten biri oldu. Şirket, aynı zamanda Türkiye’de kurumsal yönetim notu en yüksek şirketlerden biri olarak BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde üst sıralarda yer alıyor.
BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacıları arasında bulunan TAV, Karbon Şeffaflık Projesi (CDP) Su Programı’na Türkiye’den raporlama yapan ilk şirket olurken aynı zamanda CDP İklim Değişikliği Programı’nda şeffaflık puanını 64’ten 89’a yükseltti.
Raporlama döneminde İstanbul, Ankara ve İzmir havalimanlarında yaklaşık 479 aracın bir yıl boyunca trafikten çekilmesine eş değer 2 bin 266 ton emisyon azaltımı sağlandı.
3 havalimanında toplam yolcu sayısı yüzde 9 artarken gerçekleştirilen verimlilik uygulamalarıyla 28 bin 579 metreküp daha az su kullanıldı.
TAV’ın işlettiği İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa havalimanları, Havalimanı Karbon Akreditasyonu (ACA) Programı kapsamında emisyonlarını en aza indirip kalan kısmı nötralize etti ve Avrupa’nın en çevreci 20 havalimanı arasına girdi.
Medine, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) Altın sertifikası alan ilk havalimanı oldu. İzmir Adnan Menderes yeni iç hatlar terminali LEED Gümüş sertifikası aldı.
Kurumsal eğitim platformuyla TAV Akademi dünyada ICAO TRAINAIR Plus üyesi 16 şirket arasına girdi. Şirket çalışanlarına kişisel ve profesyonel gelişim için kapsamlı programlar sunarak 2015’te 7 bin 63 çalışana 55 bin 69 saat Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı eğitim olanağı sağladı.
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda hayata geçirilen engelsiz havalimanı uygulamaları, New York’ta Birleşmiş Milletler’de düzenlenen forumda “iyi örnek” olarak sunuldu.