featured

LİMAK 4.3 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMAYA İMZA ATTI

Dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinden Limak İnşaat, Uluslararası Kuveyt Havalimanı için 4.3 milyar dolarlık iş anlaşmasını imzaladı.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın öncülüğünde başlayan körfez turunda Dünya’nın en önemli müteahhitlik şirketlerinden biri olan Limak İnşaat ile Kuveyt Bayındırlığı arasında dev bir anlaşma imzalanadığı bildirildi.
Yurt içi ve yurtdışı işleriyle tanınan Limak İnşaat, Kuveyt Havalimanı inşaatı kapsamında terminal inşaatı, bakım ve onarım hizmetlerinin yanı sıra operasyona geçiş süreçlerinde önemli rol oynayacak.
Şirket tarafından konuya ilişkin yapılan son dakika açıklamasına göre, “Şirketimiz Limak İnşaat ve Kuveyt Bayındırlık Bakanlığı arasında, Uluslararası Kuveyt Havaalanı’nda yeni yolcu terminali inşa edilmesi için 4,3 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzalandı.   Bütçesi tamamen devlet tarafından karşılanacak olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı projesinde ana yüklenici olan Limak İnşaat, devrin ardından iki yıl süreyle bakım ve onarım hizmeti de verecek. Öte yandan terminal inşaatının tamamlanmasının ardından operasyona geçiş süreci de yürütülecek.  Yeni terminal binasının kapasitesi 25 milyon yolcu olacak.” ifadelerine yer verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir