featured

1 MİLYON DAKİKA RÖTAR, 3 BİN UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

1 milyon dakika rötar, 3 bin uçuş iptal edildi
IATA tarafından yapılan açıklamada, hava trafik kontrollerinin grevleri sebebiyle 2016 yılında uçuşlarda toplamda 1 milyon dakika rötar yaşandığı, 3 bin uçuşun ise iptal edildiği belirtildi. ‘’Bu durumun yaşanma sıklığı kabul edilemez seviyelere ulaşmıştır.’’ denilen açıklamada, kaybedilen her saatin iş hayatını sekteye uğratarak Avrupa’nın üretim seviyesini düşürdüğü kaydedildi. Açıklamada ayrıca, hava trafiğindeki aksamaların tatilcilerin planlarını da olumsuz etkilediği belirtildi.
IATA Avrupa Bölge Başkanı Rafael Schvartzman, ‘’Artık Avrupa hükümetlerinin birlikte çalışarak hava trafiğinin grev zamanlarında dahi sorunsuz devam etmesini garanti altına almalarının zamanı geldi.’’ ifadelerini kullandı.
Açıklamasında sene başından beri defalarca greve çıkan Fransız hava trafik kontrolörlerine de değinen Schvartzman, ‘’Hava trafik kontrolörleri, oldukça dinamik bir sektörde oldukça önemli bir iş yapıyorlar. Bu yüzden yolcuların ve sektörün hak ettiği güvenlik, kapasite, harcama ve çevre konusundaki reformları kabul etmeleri ve bunları dikkate alarak hareket etmeleri oldukça önemli.”
Schvartzman, hükümetlere çağrıda bulunarak şunları söyledi:
‘’Avrupa ekonomisi güvenilir bir hava trafiğine ihtiyaç duyuyor ve trafiğin bu şekilde kapanmasını karşılayabilecek durumda değil. Avrupa’nın hava sahasını açık tutmak için atılabilecek ilk adım her ülkenin kendi stratejisini geliştirmesi, bunu yaparken de hava yolu şirketleri ile grev ve teknik arıza zamanlarında yapılacaklar konusunda birlikte çalışması geliyor.’’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir