featured

Yanlış Uçak Yanlış Yolculuk…

Yanlış Uçak Yanlış Yolculuk… Korku ve Panik Cabası
16 Yaşındaki kızın annesi boarding kartını kontrol etmeksizin yanlış uçağa bindiren Ryanair’den şikayetçi. Şikayet sonrası havayolu da ekranları okumadığı için kızı suçluyor.
Alexandra Burt adındaki kadın Kopenhag’dan (Danimarka) Luton’a (Londra) yer ayırttı. Kız boarding kapısına erken gitmişti, ekranda Rynair işaretini görünce onu eve götürecek uçak zannetti ve yanlış Ryanair uçağına bindi.
Kendisini Luton yerine Dublin’de (İrlanda)buldu.
Kopenhag’da uçağa binerken hiç kimse geçişine dikkat etmemiş, kabin ekibi üstünkörü sadece koltuk no.sını kontrol etmişti. Uçağa yerleştikten sonra uyumaya başladı. Uyandığında bir şeylerin yanlış gittiğini farketti. Camdan bakıp denizi görünce Loton’da olmadığını anladı.
Hayretler içinde kalan aile böyle bir olayın sadece Hollywood flimlerinde olabileceğini söylerken kızgınlıklarını zor zaptediyorlar.
Sonunda küçük kızın Heathrow veya Gatwick’e dönmesi için bir yol bulan havayolu kızı gece yarısından sonra ailesine kavuşturdu.
Sivil Havacılık Güvenlik Görevlisi Ryanair’ın kapı kontrol görevlisini suçluyor ve doğru dürüst kontrol yapılsaydı, böyle bir olayın yaşanmayacağını söylüyor. Ryanair suçu error vermediğini bildirerek bilgisayar sistemine atarken, güvenlik otoriteleri ciddiyet ile bağdaşmadığını vurguluyor.
Medyada soruları yanıtlayan Ryanair; her yetişkin yolcunun öncelikli sorumlulukları olduğunu, doğru uçağa bineceğinden emin olması gerektiğini, hatanın tekrarlanmaması için Danimarka temsilciliği ile görüştüklerini bildirdi.
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir