featured

NEREYE FİRAR ETTİ?

NEREYE FİRAR ETTİ? 
FETÖ’nün darbe girişimi sonrası Hava Kuvvetleri Eski Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, tutuklandı. Hain girişimde önemli rol oynayan Öztürk’ün damadı ise kayıptı. Akıncı Üssü Filo Komutanı olan damat Hakan Karakuş’un, firarda olduğu ortaya çıktı
FETÖ/PDY ordu içindeki yapılanması, 15 Temmuz gecesi sokağa çıktı. Darbe yapmaya kalkıştı. Fethullah Gülen’in darbeci teröristleri, halka ve güvenlik güçlerimize kurşun yağdırdı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Ancak kahramanlar, darbeci hainlere tokadı attı. 
Dünya Türk halkının kahramanlığını konuşurken darbe gecesinin detayları ise akıllarda soru işareti bıraktı. O sorular darbe girişiminin kilit ismi eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün damadında yoğunlaştı. Akın Öztürk, Akıncı Hava Üssü’ne vardığında, 141’inci Filo Komutanı olan damadı Pilot Yarbay Hakan Karakuş cuntacıların kontrolündeki uçakların kaldırılıp indirilmesini koordine ediyordu. Karakuş, darbe girişimine yönelik operasyon sırasında teslim alınacakken, lojmanın üs içinde olmasından faydalanarak son anda yanında birkaç arkadaşı ile birlikte firar etti. Firari cuntacıların arasında Filo Komutanı Muzaffer Azimetli’nin de bulunduğu belirlendi.
Öte yandan darbe girişiminden sonraki günlerde, özellikle Meclis’i bombalayan uçakların darbeciler tarafından Diyarbakır’dan kaçırıldıkları iddia edilmişti. Darbe soruşturmasının Akıncı Üssü’ne yönelik bölümünü soruşturan Ankara Batı Adliyesi Başsavcılığı, darbecilerin Diyarbakır’dan uçak getirdiklerini ancak bunları kalkışmanın püskürtülmesi nedeniyle kullanamadıklarını belirledi. Meclis ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırılarda kullanılanlardan çok daha güçlü bombalarla donatılmış halde bulunduğu belirtilen 6 uçağın Akıncı Üssü’nde adli emanete alındıkları kaydedildi. Darbecilerin kontrolünde Diyarbakır’dan Ankara’ya gelen bu 6 uçağın, PKK terör örgütüne yönelik bir operasyonda her an kullanılmak üzere yüklü tutulduğu belirtilmiş ve bu nedenle “Kandil uçakları” adı verilmişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir