featured

Üçüncü Havalimanı projesine bir de liman projesi eklendi

İnşaatı İstanbul’un kuzey ormanlarını büyük ölçüde tahrip edeceği ve kentleştireceği için büyük tartışmalara yol açan üçüncü havalimanınına, bir de liman projesi eklendiği ortaya çıktı.
2018 yılının Şubat ayında açılacak üçüncü havalimanında uçaklara gerekli yakıtın deniz yoluyla getirilmesi için İGA İkmal Terminali Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) süreci başlatıldı.
Proje kapsamında gemilerin geçişi için denizin kazılıp derinleştirilmesi, bazı bölümlerinin doldurulması ve 550 metre boyunda dalgakıran yapılması hedefleniyor.
Geçtiğimiz günlerde bakanlığa sunulan ve 18 ayda yapılması planlanan proje 140 bin metrekarelik alanı kapsıyor.

İki yanaşma terminali

320 ve 260 metrelik iki yanaşma terminalinin inşasının öngörüldüğü proje kapsamında 550 metre boyunda dalgakıran yapılması planlanırken, bir terminal için denizin derinliğinin 9,5 metreden 17,5 metreye, diğer terminal için 10 metreden 15 metreye indirilmesi hedefleniyor.
Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, maliyeti 133 milyon 580 lirayı bulan projenin yapılaşma baskısını artıracağını söyledi:“Bilimsel bir çalışma da yapılmadan proje hazırlanmış. Havaalanının zaten yer seçimi yanlıştı. Limanla birlikte olumsuzlar artacak. Bu proje de havaalanı projesinin eksik ve yanlışlarla olduğu anlamına geliyor. Teknik hatalardan da anlaşılıyor. Limanın yapımı sırasında çıkacak dip harfiyatı nedeniyle, bunun taşınması veya bölgede kullanılması da ek olumsuzları beraberinde getirecek.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 yıl önce

    Rezillik devam ediyor

    Cevapla