Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’da bulunan Ercan Havalimanı’ndan İstanbul’a yapılması planlanan uçuşlar, Türkiye’deki olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.
KKTC Sivil Havacılık Dairesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul ve çevresinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle cuma günü gerçekleştirilecek tüm uçuşlar iptal edilirken, cumartesi ve pazar günleri bazı seferlerin durdurulacağı bildirildi.
Yetkililer, iptal edilen uçuşlarla ilgili yolcuların hava yolu şirketleriyle iletişime geçmesi gerektiğini belirterek, gelişmelere ilişkin güncellemelerin paylaşılacağını kaydetti.
Bakan Arıklı: “Yolcuların mağdur olmaması için çalışıyoruz”
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yaptığı açıklamada, iptallerin İstanbul’daki yoğun kar yağışından kaynaklandığını belirterek, yolcuların mağdur olmaması için hava yolu şirketleriyle iş birliği içinde çalıştıklarını ifade etti.
İstanbul Dışındaki Uçuşlar Devam Ediyor
Sivil Havacılık Dairesi yetkilileri, İstanbul dışındaki destinasyonlara gerçekleştirilecek uçuşlarda herhangi bir aksama olmadığını bildirdi.
Yolcuların güncel bilgilere ulaşabilmesi için hava yolu firmalarıyla irtibata geçmeleri tavsiye edildi.