Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Esenboğa Havalimanı'nda Hava Trafik Kontrolörleri ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Esenboğa Havalimanı’nda Hava Trafik Kontrolörleri ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda hava trafik kontrolörlerini ziyaret ederek sektördeki sorunlara dair önemli açıklamalarda bulundu. Hava trafik kontrolörlerinin daveti üzerine gerçekleşen ziyarette Yılmaz, yaz döneminde uygulanan inisiyatif almadan çalışma (İAÇ) süreci sonrası ortaya çıkan taleplerin karşılanması adına bir çözüm yolu bulunduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, hava trafik kontrolörlerinin taleplerinin kısa süre içinde çözüleceğini belirterek konunun Bakanlar Kurulu’nda da ele alınacağını belirti. Yılmaz, Ulaştırma Bakanlığı ile yapılacak görüşmelerde kontrolörlerin talepleri ve çözüm önerilerinin tekrar gündeme getirileceğini ve gereken adımların atılacağını ifade etti.

HTK-SEN, İAÇ Uygulamasına Ara Verdi

Hava Trafik Kontrolörleri ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası (HTK-SEN), 1 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla inisiyatif almadan çalışma (İAÇ) uygulamasına geçici olarak ara verdiğini duyurmuştu. Yılmaz’ın ziyaretinin, İAÇ sürecinde dile getirilen sorunların çözümüne yönelik bir adım olarak değerlendirildiği ifade ediliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir