“Teknolojiye Hükmet, Geleceği Şekillendir” Temasıyla SAHA EXPO Başlıyor

Türkiye ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul, savunma ve havacılık sektörlerinde yerli üretimi desteklemeye devam ediyor. SAHA EXPO 2024 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, 22-26 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlik, savunma sanayindeki yerli ve yabancı firmaları buluşturmanın yanı sıra, yeni iş birlikleri ve anlaşmalar için önemli bir platform olacak.

“Teknolojiye Hükmet, Geleceği Şekillendir” Temasıyla Büyüyen Fuar

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, fuarın bu yıl %50 büyüyerek 90 bin metrekarelik alanda 1200’den fazla firma ve çok sayıda resmi ile ticari heyeti ağırlayacağını belirtti. Bayraktar, “Bu sene SAHA EXPO’da, savunma sanayi ihracat rakamlarımızı ileriye taşıyacak yeni iş birliklerinin oluşmasını ve yeni anlaşmaların imzalanmasını bekliyoruz” dedi.

Savunma Sanayinde Millileşme Vizyonu ve Bağımsızlık Hedefi

Son 20 yılda Türkiye’nin savunma sanayinde dışa bağımlılığını büyük ölçüde azalttığını vurgulayan Bayraktar, Türkiye’nin artık yüksek teknoloji üreten bir ülke haline geldiğini söyledi. İnsansız hava ve deniz araçlarından savaş gemilerine kadar birçok yüksek teknoloji ürünü küresel pazarlara sunuluyor.

Savunma İhracatında Büyük Hedefler

2023 yılında savunma sanayii ihracatının 5,5 milyar dolara ulaştığını ve 2024’te 6 milyar doları aşmayı hedeflediklerini açıklayan Bayraktar, Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünü artırmak için yeni teknolojilerin stratejik önem taşıdığını ifade etti.

SAHA Match ile Akıllı İş Birlikleri

Fuar katılımcıları arasında bağlantılar kurmayı kolaylaştırmak amacıyla yapay zeka destekli SAHA Match platformu kullanılacak. Bu platform, katılımcıların uygun üreticileri veya potansiyel müşterileri kolayca bulmasını sağlayarak iş birliği potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.

Daha Fazla Ziyaretçi ve Daha Fazla Etkileşim

Bu yıl fuarın süresi 4 günden 5 güne çıkarılırken, halk günleri de iki güne uzatıldı. SAHA EXPO 2024’ün 150 binden fazla ziyaretçi çekmesi bekleniyor. Bayraktar, savunma sanayii ürünlerinin daha yakından görülebileceği bu büyük buluşmada, yerli ve milli teknolojilerin sergileneceği önemli bir platform oluşturacaklarını belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir