Çin'den Rekor Düzeyde Askeri Tatbikat: 153 Uçak Havalandı

Çin’den Rekor Düzeyde Askeri Tatbikat: 153 Uçak Havalandı

Tayvan yönetimi, Çin tarafından dün gerçekleştirilen geniş çaplı askeri tatbikata ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Tayvan hükümeti, “Çin, Tayvan çevresinde düzenlediği savaş tatbikatlarında rekor düzeyde 153 askeri uçak kullandı. Uyarı yapılmadan gerçekleştirilen bu tatbikatlar, sadece Tayvan’ı değil, tüm bölgeyi tehlikeye atıyor” ifadelerine yer verdi.

Tayvan’ın Egemenlik Vurgusu ve Çin’in Tatbikatı

Tayvan lideri Lai Ching-te, ülkesinin egemenliğinin Tayvan halkına ait olduğunu vurguladığı bir konuşma yaptı. Ching-te’nin bu açıklamasının ardından, Çin hükümeti Tayvan’a yönelik bir gözdağı niteliğinde geniş kapsamlı bir askeri tatbikat başlattı. Çin, tatbikatın başarıyla tamamlandığını duyururken, Tayvan yönetimi de Çin’in tatbikatta rekor sayıda savaş uçağı kullandığını açıkladı.

153 Savaş Uçağı, Boğazın Hassas Çizgisi Aşıldı

Tayvan yönetimi tarafından bugün yapılan resmi açıklamada, “Çin, Tayvan çevresindeki tatbikatlarda rekor düzeyde 153 savaş uçağı kullandı. Ayrıca, bu tatbikatlar uluslararası deniz hukuku ve güvenliğini de tehdit ediyor” denildi. Son 24 saate ilişkin rapora göre, 153 askeri uçak ve 14 Çin donanma gemisi Tayvan çevresinde tespit edildi. Raporda ayrıca, uçaklardan 28’inin Tayvan Boğazı’nın hassas orta çizgisini geçtiği belirtildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir