AirAsia’nın Lisans Başvuruları Üç Kez Reddedildi

AirAsia’nın Lisans Başvuruları Üç Kez Reddedildi

Capital A CEO’su Tony Fernandes, Singapur’un kendi havayollarını korumak amacıyla AirAsia’ya üç kez havayolu lisansı vermediğini öne sürdü. Malezya’nın Daily Star gazetesine yaptığı açıklamada, “Üç kez havayolu lisansı için başvuruda bulunduk, üç kez reddedildik,” diyerek Singapur’un bu tutumunu eleştirdi. Fernandes, “Diğer ASEAN ülkelerine gidebilirdik ama Singapur havayollarını koruduğu için bizi her zaman engelledi,” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Capital A’nın AirAsia markası altında Endonezya, Tayland, Kamboçya, Filipinler ve Malezya’da hava operatörü sertifikalarına sahip olduğunu belirten Fernandes, Singapur’un bu kararının ticari rekabete aykırı olduğunu savundu. Bununla birlikte, Fernandes’in Singapur ve Vietnam’da da havayolu kurmayı düşündüğü, ch-aviation tarafından daha önce bildirilmişti.

Şu anda AirAsia, Indonesia AirAsia ve Thai AirAsia olmak üzere üç AirAsia taşıyıcısı, Singapur’a düzenli uçuşlar gerçekleştiriyor. Thai AirAsia, Singapur-Bangkok Don Mueang ve Singapur-Phuket rotalarını, Indonesia AirAsia ise Singapur-Denpasar ve Singapur-Jakarta Soekarno Hatta uçuşlarını yapıyor. AirAsia’nın Singapur-Kuala Lumpur, Singapur-Ipoh, Singapur-Kota Kinabalu, Singapur-Penang, Singapur-Langkawi ve Singapur-Kuching gibi rotalara hizmet verdiği belirtiliyor. Bu havayolları, toplu olarak haftada 40.500’den fazla koltuk kapasitesi sunuyor.

Fernandes, “Beni engellemeyin” diyerek lisans başvurularından vazgeçmeyeceği mesajını verdi ve Singapur pazarında var olma çabalarını sürdüreceğini ima etti. Singapur’un, AirAsia’nın büyümesine set çektiğini savunan Fernandes, bu durumun bölgesel havayolu rekabetini nasıl etkileyeceği konusunda endişelerini dile getirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir