Dilan Çıtak Tatlıses'e THY Uçağında Yaşanan Olayın Nedeniyle 3 Suçtan Soruşturma Başlatıldı

Dilan Çıtak Tatlıses’e THY Uçağında Yaşanan Olayın Nedeniyle 3 Suçtan Soruşturma Başlatıldı

Türk Hava Yolları’nın (THY) Bodrum-İstanbul olaylarında yaşanan bir olay, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak Tatlıses hakkında hukuki sürecin çözülmesine neden oldu. 17 Eylül Salı günü gerçekleşen uçuşta, Tatlıses’in kedisini taşıma çantasına koymayı reddetmesi üzerine kabin memuruyla başlayan tartışma, polis müdahalesine kadar uzandı. Olayın ardından Tatlıses hakkında “hakaret”, “tehdit” ve “basit yaralama” suçlarından soruşturma açıldı.

Olay Nasıl Gelişti?

İstanbul hava sahasına yaklaşan uçakta, Dilan Çıtak Tatlıses kedisini pusetinden çıkararak kucağına aldı. Uçağın inişleri sırasında kabin memurları, uçuş güvenliğinin kedinin taşıma çantasına konulmasını talep etti. Ancak bu uyarı, Tatlıses ile kabin ekibi arasında sözlü tartışmaya yol açtı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü ve olayın ardından kabin memurları, Tatlıses hakkında şikayette bulundu.

Uçağın İstanbul’a iniş yapmasının ardından polis ekipleri Dilan Çıtak Tatlıses’i doğrudan ele geçirdi. Tatlıses, ailesinin ardından serbest bırakıldı. Ancak olaylar nedeniyle THY, Tatlıses’i kara listeye alarak uçuşlarından men etti.

Savcılık Soruşturması Başlatıldı

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, kabine memurlarının şikayetleri üzerine Dilan Çıtak Tatlıses hakkında “hakaret”, “tehdit” ve “basit yaralama” suçlarından soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın devam ettiği ve Tatlıses’in bu üç suçtan yargılanabileceği belirtildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir