Lübnanlılar İsrail Saldırıları Sonrası Ülkeden Kaçıyor: İstanbul'a Sığınanlar Yardım Çağrısında Bulundu

Lübnanlılar İsrail Saldırıları Sonrası Ülkeden Kaçıyor: İstanbul’a Sığınanlar Yardım Çağrısında Bulundu

İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırmasıyla birlikte Beyrut’ta yaşayan Lübnan vatandaşları ülkeden kaçmaya başladı. İsrail’in artan saldırıları ve olası kara operasyonu endişesi nedeniyle vatandaşlar, güvenliklerini sağlamak için Lübnan’ı terk ediyor. Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus’un seferlerini iptal ettiği bu dönemde, Ortadoğu Havayolları’nın İstanbul uçuşlarıyla Türkiye’ye gelen Lübnanlılar, buradan da Avrupa’daki yakınlarının yanına gitmek için yola çıkıyor.

“Uluslararası Yardıma ve Dualara İhtiyacımız Var”

İstanbul Havalimanı’na gelen Lübnanlı vatandaşlar, ülkelerindeki durumu anlatırken, büyük bir dehşet yaşadıklarını belirtti. Bir yolcu, “Lübnan şu an çok kötü durumda. Son birkaç gündür Beyrut’ta patlamalar ardı ardına oluyor. İnsanlar çaresizlik içinde olup biteni izliyor. Ülkemiz için uluslararası yardıma ve dualara ihtiyacımız var” diyerek yardım çağrısında bulundu.

“Lübnan’ın Güvenli Bir Ülke Olmasını İstiyoruz”

Beyrut’tan kaçıp İstanbul’a gelen Lübnanlı gazeteci Lina Jihaab, ülkesindeki güvensiz ortamı şu sözlerle dile getirdi: “Beyrut’taki son olaylardan sonra durum hiç iyi değil. Lübnan’da birkaç güvenli bölge var ama ben yine de İstanbul’a gelmeyi tercih ettim. Birkaç gün burada kalıp gelişmeleri takip edeceğim. Lübnan’ın, dünya üzerindeki diğer ülkeler gibi güvenli bir yer olmasını istiyoruz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir