SHGM Hangarları Asyalı Afrikalılara mı açıyor? Bu mu sizin yerli ve milliğiniz? Teknisyenlere baskının sonucu göç…

SHGM Hangarları Asyalı Afrikalılara mı açıyor? Bu mu sizin yerli ve milliğiniz? Teknisyenlere baskının sonucu göç…

 

Değerli Okurlar,

Gün geçmiyor ki iş bilmez yöneticiler sektörü altüst edecek yeni bir vukuatla karşımıza çıkmasın. Milli havacılık hamlesiyle ulusal havacılık süreçlerimizi geliştirirken, geçtiğimiz yıl EASA lisanslı teknisyenlerin yetkilendirme süreçleri sınırlandırılarak, lisanslandırmada yerli ve millileşme maksadıyla bazı ciddi adımlar atılmaya başlanmıştı.

Bunun bile uygulamasında yaşanan aksaklıklar birçok kişiyi ve süreci sıkıntıya sokarak mağdur etmişti. Bu dönemde yurtdışına kaçan teknisyenler ile ilgili doğru düzgün bir çalışma yapılamaması, onları elde tutacak doğru politikaların üretilememesi sorunu giderek büyüttü.  Yetkilendirme süreçlerinin karma karışık bir hale sokulup zorlaştırılması, sektörü giderek daha da sıkıntılı bir döneme taşıdı. Bu yetkili personel sorunu karşısında mevcut bakım şirketlerinin kendilerince ortaya koydukları yeni çözüm önerisini duyunca inanın hayretle büyük bir dehşete kapıldım.

Ortadoğu da bile vasıfsızlıkları ve yetersizlikleri nedeniyle tutunamayıp, ülkelerine geri gönderilen Hindistanlı, Pakistanlı, Filipinli, Endonezyalı vs. personellere kapıların açılması planlanıyormuş. Çalışma ahlakları, iş disiplinleri ve mesleki yetersizlikleri nedeniyle hiçbir ülkede uzun süre EXPAT olarak çalışamayan milletlerden ICAO Lisansına sahip olanları, geçici olarak yetkilendirip istihdam ederek yaşanan yetkili personel krizini aşmak için SHGM’ye başvuru yapılması planlanıyormuş.

Gerek Ulaştırma Bakanlığı’nın gerekse Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün bu tarz milli istihdamı ve sektörün güvenliğini ilgilendiren konularda çok hassas olması ve palyatif çözümlerden uzak durması beklenir. Ülkemizin onca güzide okullarında Uçak Bakım bölümlerini okuyan ve önümüzdeki yıllarda mezun olacak binlerce gencimizin resmen geleceği ile oynanmasına asla fırsat verilmemelidir.

Bahse konu istihdamın ülkemizde yaratacağı milli güvenlik risklerinin yanı sıra hangarlarda neden olacağı sosyal problemlerinde mutlaka derinlemesine irdelenmesi gerekir. Netice itibari ile yeme içme ve temel ihtiyaçlardan tutunda hijyen ve barınma alışkanlıklarına kadar birçok farklıkların hele de bizim gibi geleneksel yaşam kimliği tutucu toplumlarda neden olacağı çatışmaları düşünebiliyor musunuz? Yüzyıllardır iç içe, akrabalık ve tarihi kültürel bağları olan sınırları bile son yüz yılda ayrılmış Suriyeli göçmenlerle yaşadığımız sorunlardan, sokaklardaki çatışmalardan hiç mi ders almadık?

Uçak bakım güvenliği aynı zamanda uçuş güvenliğinin ana temel unsurlarındandır. Daha geçtiğimiz hafta Lübnan da yaşanan İsrail ajanlarının yaptıkları ortadayken siz ülkemizi ne idüğü belirsiz, aldığı eğitimler şüpheli, kime hizmet ettikleri belli olmayan bir güruha nasıl teslim edersiniz? Sırf koltuklarınızı korumak, kabahatlerinizi ve eksiklerinizi örtmek için hangarları yabancılara teslim edemez, kapılarınızda iş ve aş için bekleyen koca bir nesli o kadar ucuza satamazsınız. Bunun adı vatana ve bu ülkenin evlatlarına apaçık bir ihanet ve hainliktir. Buna mutlaka bu sektörün cesur yürekli insanlarının sesini yükseltip dur deme zamanı gelmiş, hatta geçmiştir.

Bir taraftan bu ülkenin yetişmiş iş gücünün önünü kesip lisans ve yetki almalarını zorlaştıracaksınız, bir yandan düşük ücret politikaları uygulayarak hangarlarda baskı yapacaksınız, öte tarafta mevcut iş gücünü yıldırıp küstüreceksiniz, pass’ına, jump seat’ine bıçak vuracaksınız, adımını atsa savunma, usulsüzce verdiğiniz işleri bir an evvel yetiştirmek için aldığı riskler yüzünden sürekli ceza vereceksiniz, insanların çalışma şevkini düşürüp motivasyonuna tecavüz edip onlara sahip çıkmayacaksınız, sonra da köşeye sıkışınca Asya’dan, Afrika’dan eleman arayışına gireceksiniz. Bu mu sizin yerli ve mili yöneticiliğiniz bu mu tecrübe ve profesyonelliğiniz?

Yetişmiş iş gücünü elinizde tutamıyorsunuz ne ücretiniz ne personele muameleniz karşılık bulmuyor. Mazeretiyle, izniyle, raporuyla uğraşıp sürekli yediği bulguları saklayan, bakım yetkisini müşteri uçaklarındaki büyük hatalarıyla riske atan beceriksizlerden ne beklenir. Anca üst makamlarına yalakalık ve işgüzarlıkla yüksek maaşla saltanata devam etmekten başka derdi olmayan, riyakârlık ve takiyecilikle geçinen, sermayesi kart vizitini kullandığı arkasındaki siyasetçi ya da cemaati, vakfı olanlardan başka ne çıkar. Ahlak dillerinde sıradan bir kelam, adalet köşeye sıkıştıklarında sarıldıkları bir kavram. Asıl sorun bunların yüzünden toplum vicdanında yargılanan iradeler bunlara neden müdahale etmiyor.  Acaba eskisi gibi gücümü yetmiyor, yoksa olan bitenleri tüm çıplaklığı ile göremiyor mu?

Bir önceki hafta AJet’in istihdamı ile ilgili yetkililer tarafından yazdığımız yazıya istinaden tarafıma süreçle ilgili birtakım bilgiler aktarıldı. Onurlu, erdemli habercilik anlayışı gereği bunu bir sonraki yazımda sizinle paylaşacağım. Bizler ortaya atılan her iddianın yetkililer tarafından sorgulanarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinden yanayız. Bu hassasiyeti gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.

Hepinize sağlık ve huzur dolu haftalar diliyorum…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 3 hafta önce

    Geçmişte örneğini verdi bu şirket, dışardan adam getirdi uçağı kal ediyorlardı. Getirdiği yetkililere her işi yaptıramadılar, iş seçtiler, hem Euro üzerinden iyi para verdiler hem otelde konaklattılar. Şimdi de yaparlarsa şaşırmam, nasıl olsa bunlara hesap soran yok, çiftlik gibi kullanıyorlar. Expat Pilot sayısını da arttırsınlar, Türk’lere gerek yok zaten. Tavsiyem, yöneticiler kendileri yerine de EXPAT yönetici getirsin, bir de onları deneyelim.

  2. Eskiden sadece belli kişiler ülkenin karmaşıklığıni ve adaletsizliğini kullanırdı şimdi şirketler de kullanıyor. Çalışma hakkı çok kötü. Kaçan teknisyenlerin büyük bir çoğunluğu bu nenedenle kaçtı. Yağmurda, çamurda ve gece uzun vardiyalarda çalışan çalışanların yöneticilerden aldığı cevap “ben sizi istediğim gibi çalıştırır yasa buna izin veriyor” demesi ile dışarıdan teknisyen getirim demesi aynı zihniyet. Siyasiler bu ülkenin sadece geçmişini ve bu anı yok etmedi. Yarınlara da balta vurdu. Çünkü kalanları ve geleceği yetiştirecek insanlar atlarına binip gitti.

  3. 3 hafta önce

    Az kaldı toplu ışığı kapatıp gidicez.
    Nedir bu teknisyenlerin çektiği.
    İkide bir mülakat,skala oğlum sizin işiniz yok mu ?Gidin önce otoparkı çözün kuyrukları çözün yemekhaneleri çözün adam gibi liyakatli işi bileni işin başına getirin hiçbir bilginiz yoksa pegasusun yönetim planini kopyalayın bir şirket bu kadar amatörce günlük hesapla yönetilmez uçak bakımı sizin sandığınız gibi bir olay değil iki mail atıp günü tamamlayıp evinize gitmeyin.

39 Yorum

  1. Motorumuda sattım gidiyorum elveda

  2. 3 hafta önce

    Sevgili kalitemiz Yetki vermeye gelince kırk dereden su getirtiyor fakat yetki almaya gelince havada yetkiyi kapıyor işleri kolaylaştıracağına sadece zorlaştırıyor.
    Saçma sapan yetkilendirme prosedürlerinizden bıktık artık hiç bir işe yaramıyor yaptığınız şeyler sadece zamandan çalıyorsunuz.
    Bir de süreçleriniz logbook inceleme süreci var kafayı yersin en yavaş devlet kurumuna kafa atar vaziyette şuan kalitenin yetkilendirme birimleri.
    Kardeşim yetkilendirmeyecekseniz NET Olarak söyleyin bizde bakalım yolumuza oyun oynar gibi yok onu yap yok bunu yap. Yeter yahu ayarlarını bozdunuz teknisyenlerin.
    Birde ithal teknisyen getirme peşine düştüyseniz yazık size ödenen maaşlara yazık işgal ettiğiniz koltuklara.

  3. Sevgili Tolga, Sefa Abimiz aramızdan ayrıldıktan sonra söz verdiğin gibi Uçak Teknisyenlerini yalnız bırakmadın babanın emanetine sahip çıktın. Açıkcası ben başlarda bunun lafta kalabileceğini düşündüm fakat artık anlıyorum ki sen bizi bırakmayacaksın. Emanet karşılıklı bir emanettir biz de seni bırakmayacağız. Tüm haberlerini destekleyeceğiz. Sen bizi nasıl emanetine aldıysan bizde seni öyle emanetimize aldık. Sefa Abi tek eşsiz bir adamdı seni komple onun yerine koymak zor, zaten sende böyle birşeyi istemezsin ama sen de bu vefalı hareketlerinle sektörde Vefa Abi olacaksın.

  4. 3 hafta önce

    Bu sadece uçak teknisyenleri için değil, Türk Milleti için Milli Güvenlik sorunudur. Uçak teknisyenlerinin ailelerine kadar herşeyini didik didik araştıran ve temiz bir meslek grubu oluşturmayı hedefleyen SHGM, DHMİ, Havayolu şirketleri ve Bakım şirketleri. Geçmişini bilmediği kişilere uçaklarını nasıl emanet edecek. Ülkemiz hala birçok terör örgütüne hedef durumdadır. Ailesi ve geçmişi bu ülkede olmayan para veya başka menfaatlerle hareketini şekillendirebilecek kişilere uçaklarımızı emanet edecekseniz board ları ayırın. Birlikte çalışmayalım. Sorumluluğu komple üzerinize alın.

  5. 3 hafta önce

    Teknikteki yönetimin derdi teknisyenlerin önünü nasıl kapatayımda CS olmasınlar üzerine ama asıl sorun
    Wc ler leş gibi, yemekler keza öyle,giymemiz için verilen kıyafetler berbat,sabahları verilen ekmek arası sandviçler berbat,sosyal imkan yok, dinlenme alanları berbat iyileştirilmesi gerekenler bunlarken yöneticilerimiz cs olmasın bunlar diye neler yaparız diye düşünsünler

  6. 3 hafta önce

    Olacağı buydu.Teknik AŞ ye bakkal dükkanı işletemeyecek kapasitede ama her şeyi en biliriz kibiri taşıyan insanları yönetici yaparsanız sonuç böyle olur Maalesef!

  7. 3 hafta önce

    Tolga bey kendini bilmez “kalite müdürünün” giden teknisyenler için kompleksli yakıştırmasına sessiz kalmayacaksınızdır umarım.

    • Ey linkedin talent hunter alemi, size sesleniyorum;

      Böyle bir çifte standartlı EXPAT işi için ülkemden uzak durun lütfen!

      Bizim yeteneklerimiz yurtdışına gidince maaşıyla, sosyal haklarıyla ve tüm imkanlarıyla adı sadece “gurbetçi” olabiliyor. Ama avrupalı amerikalı gidince adı EXPAT oluyor, servet kazanıyor, zengin oluyor.

      EXPAT ne demek biliyormusunuz? Elbette biliyorsunuz, “doğduğu ülke dışında çalışan kişi”. Ama realitedeki manası sadece bu değilki. Çünkü çifte standart var. Nerde bir ağır ve ameliyesi yüksek iş var, ve de bütçesi düşük, bakılacak ülkeler arasındayız maalesef. Ancak imkanı yüksek üst düzey yöneticiler hep Amerika’dan Avrupa’dan. Güya onlar daha akıllı ve daha tecrübeli öylemi.

      Öyle mi sizce? Tabiki hayır. Bu sadece bazı ortadoğu ülkelerinin aşağılık kompleksinden başka bişey değil. Kendi değerine sahip çıkamayan batı hayranı zihniyettir bu maalesef.

      Not: Son zamanlarda yurtdışına çalışmaya giden değerli birkaç arkadaşım oldu. Tecrübelerini dinledim, üzüldüm ve bunun üzerine yazdım

  8. Shgm yöneticileri aylardır talimat yayınlayacakmıssınız neyi bekliyorsunuz ? Biz bu talimatı çıkaracaktık durdurdular dediniz, Kim durdurdu ? Korkunuz nedir ? Esas korkulması gereken tecrübe ve beyin göçü değil midir? Korkmayın yayınlayın talimatı.

  9. 3 hafta önce

    Eeee!!!!!

  10. 3 hafta önce

    Yalniz yöneticiler bu yeni istihdam edecekleri Afrikali teknisyenler ile ayni yemek sirasina girmesinler. Mazallah arada kaza cikabilir. Merak ediyorum Afrikanin hangi güzide ülkelerinden teknisyen almayi planliyorlar. Yöneticiler dikkat etsinlerde yerli ve milli Türk teknisyenelre yaptiklari yetki alma, savunma alma, abuk sabuk baskilarida bunlara yapmaya kalkarlarsa voodoo büyüsü yapmayi bilen Afrikalilar tarafindan cin carpmisa dönebilirler. Oturduklari koltuklarda igne batiyormus gibi hisler almaya baslarlarsa is isten gecmis olacaktir.

  11. Tolga bey thy teknik kalite müdürünün giden teknisyenler için aşağılık kompleksiler yorumunu gördünüz mü? Görmediyseniz atabilirim?

  12. 3 hafta önce

    Değerli Arkadaşım,
    Bir kelam da Onur Air durumu içğn bekliyoruz, bu ne ilgisizlik,bu ne vefasızlık, Rahmetli Sefa Bey, enndon Cankut Bey basından görüşen ve bilgi alma ve paylaşma sözü vermişti, Canlut Bagana öyle ta da böyle adını bu gale nasıl getirdi?Şirketin içi mi boşaltıldı ,
    Çalışanlarn hiç bir hakkını vermeden iş akitlerini bitirmek, sürekli itirazlar ile çalışanların haklarını nasıl vermeme uğraşmak, geride yüzlerce mağdur çalışan bırakan bir şirket oldu, iflas etti mi belli değil…Gmd, şirket sahibi, Tufan Özcan dahil üst yöneticiler bu hususta ne yaptılar, bu konularda Rahmetli Sefa Beyin takipçiliğini , teknik personele olan desteğini sizden de bekliyoruz, Hayırksra vesile olması dileği ile, Yüce Allah yarına bırakır ancak kimsenin yanına bırakmaz , bu ölümlü dünyada.

  13. 3 hafta önce

    SHGM nin böyle bir şeye izin vermesinin mümkün olduğunu düşünmüyorum. Hele ki Cumhurbaşkanımızın millilik projelerine verdiği önemi göz önüne alırsak, sadece şirketler için tatlı bir hayal olarak kalır.

  14. 3 hafta önce

    Teknisyenler gidiyor Ryan,emirates yakında pegasus hangar açsın Sabiha da o zaman görün siz neler oluyor devam edin bu kafaya bakalım bu uçakları kim sefere vericek bekle bizi europa Türkler geliyor

  15. 3 hafta önce

    Getirmezseniz adam değilsiniz ???? kalite kalite diye yırtınan yöneticiler. Getirin onlarıda görün kaliteyi ????

  16. 3 hafta önce

    Uçak bakım standartlarini EASA göre yapip Asyalilardan medet ummak hicbir akligin mantigin alacagi birsey degil.Bunun ciddi sonuclari olur.Unutmamak lazim ki ‘Havacılık Kanunları Kanla Yazılır’.

  17. 3 hafta önce

    40.000₺ verdiğiniz teknik desteklerde bir gün gidecek hangar 901’e merak etmeyin. Afganlılarlar takılırsınız.

  18. 3 hafta önce

    Bu yabancı hayranlığından kurtulmadıkça millileşmedikçe sıkıntılarımızdan kat’iyyen kurtulamayız.

  19. 3 hafta önce

    Shgmdeki is bilmez yonetici, sektor dinamiklerini bilmeden bir seyler yapmaya calisiyor.

  20. 3 hafta önce

    Geçmişte örneğini verdi bu şirket, dışardan adam getirdi uçağı kal ediyorlardı. Getirdiği yetkililere her işi yaptıramadılar, iş seçtiler, hem Euro üzerinden iyi para verdiler hem otelde konaklattılar. Şimdi de yaparlarsa şaşırmam, nasıl olsa bunlara hesap soran yok, çiftlik gibi kullanıyorlar. Expat Pilot sayısını da arttırsınlar, Türk’lere gerek yok zaten. Tavsiyem, yöneticiler kendileri yerine de EXPAT yönetici getirsin, bir de onları deneyelim.

  21. Eskiden sadece belli kişiler ülkenin karmaşıklığıni ve adaletsizliğini kullanırdı şimdi şirketler de kullanıyor. Çalışma hakkı çok kötü. Kaçan teknisyenlerin büyük bir çoğunluğu bu nenedenle kaçtı. Yağmurda, çamurda ve gece uzun vardiyalarda çalışan çalışanların yöneticilerden aldığı cevap “ben sizi istediğim gibi çalıştırır yasa buna izin veriyor” demesi ile dışarıdan teknisyen getirim demesi aynı zihniyet. Siyasiler bu ülkenin sadece geçmişini ve bu anı yok etmedi. Yarınlara da balta vurdu. Çünkü kalanları ve geleceği yetiştirecek insanlar atlarına binip gitti.

  22. Icao lisansı artık SHGM lisansını karşılayacak part 66 kurallarını kapsamıyor. EASA lisansına verilmeyen yetki ICAO lisansına nasıl verilsin? Giden teknisyenler para için mi gidiyor? Yoksa gerçek nedenleri başka mı?

  23. 3 hafta önce

    Yok artık! EASA lisanslarına izin vermeyen SHGM buna izin verirse infial olur. Yoksa şirketler hep ister. Beyhude ve ahlaksız bir çaba!

  24. 3 hafta önce

    Az kaldı toplu ışığı kapatıp gidicez.
    Nedir bu teknisyenlerin çektiği.
    İkide bir mülakat,skala oğlum sizin işiniz yok mu ?Gidin önce otoparkı çözün kuyrukları çözün yemekhaneleri çözün adam gibi liyakatli işi bileni işin başına getirin hiçbir bilginiz yoksa pegasusun yönetim planini kopyalayın bir şirket bu kadar amatörce günlük hesapla yönetilmez uçak bakımı sizin sandığınız gibi bir olay değil iki mail atıp günü tamamlayıp evinize gitmeyin.

  25. Olacağı buydu. Sen kalk yarım yamalak ingilizcenle CB, milletvekili maaşı iste. Türkiye geneline göre yüksek maaşı kabul etme. Her seferinde şirketi zor durumda bırak.olacağı bu. Sefa bey . İhanet diyorsunuzda. Söz konusu istihdamsa, CB , milletvekili maaşı(unv de prof maaşından fazla) isteyen yetkili teknisyenlere bu kadar yüksek maaş verileceğine, onların sayının en az 2 katı TC vatandaşını uzman yardımıcısı olarak + asyalı yetkili teknisyen istihdam eder şirket. Böylelikle her kafası attığında şirketi zora sokan kaçan iş yükü olmaz. Dünyanın hiç bir yerindeki iş sektöründe iş insana muhtaç değildir. İnsanın ihtiyaçı olduğu için işe muhtaçtır. Bizim insanımız ne yazık ki bu hale geldi. Kendisi yüksek maaş alırken daha da yüksek maaş almak için şirketi tehdit ederken yanında 5/1 maaş alan tdp yi hiç düşündü mü. Ya bu cocuklar bizden iyi çalışıyor en az yarımız maaş alsın diye baskı yaptılar mı ? Yok. Sefa bey , bal tutan parmağını yalıyor. Çeşmenin başına geçip sadece bunlar faydalansın istiyor. Hadi hodri meydan bi tanesi desin ben yüksek maaş alıyorum. Bana zam yapmasınlar yeni TC vatandaşı gençler istihdam edilsin diyebilir.

    • 3 hafta önce

      Tdp li ağlama sanada verilse aynı maaş sesin çıkmaz

    • 3 hafta önce

      Arkadaşım sanırım sen yetkili olmak için gereken süreç ve çabadan bihabersin. Bunu yazarken ben de yetkisiz bir teknisyen olarak yazıyorum fakat bunun için çaba sarf ediyorum. Bu verilen çabaya istenen maaşlar gayet normal. Bu kadar dersi üniversitede çalışsaydım mühendis olurdum, burda yetkili olup mavi yaka olmak için çalışıyoruz ve sen yetkili maaşını cb ve milletvekili ile karşılaştırıyorsun.

    • Acaba uçağa temizlik dışında eğitimsiz birinin el sürmesine izin verenler maaşını belirlemiş olabilir mi ? Dünyanın hiçbir yerinde başka bir çalışan istediği için diğer çalışana fazla para vermezler.
      Bugün icao lisanslıya uçak release ettiren senin yaptığın ve ücretini beğenmediğin işlere kimleri getirir sen düşün

    • 3 hafta önce

      Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bir arkadaş daha.
      Birincisi, yarım yamalak ingilizce demişsin. Bilmezsin teknisyenlerin ingilizce yeterliliği için belirli periyotlar ile yds, toefl vb sınavlara girmesi gerektiğini ve yeterli puan alması gerektiğini.
      Türkiye geneline göre maaşı sorgulamışsın , aynı iş grubunda Türkiye geneline de baksan bu sonuca varamazsın.
      Niye dersen, en yakın örnek THY nin de ortak olduğu Sunexpress dir. Diğer özel şirketleri söylemiyorum bile.
      Tutarsızlıklarla ve yanlışlarla dolu yorumunda ayrıca iş tecrübesini tamamen gözardı etmişsin.
      Bu şirkette zaten gidenlerin söylediği fakat yöneticilerin duymak istemediği gerçek şu ki
      Şirkette olması gerektiğinden fazla ne iş yaptığı belli olmayan çalışan olması. Bu gereksiz iş bilmez çalışanlarında, aynı senin gibi, gerçek çalışanların iş yükünü artırmaları.
      İş insana muhtaç olmazmış da insan işe muhtaç olurmuş????. İş de insan a muhtaçtır, insan da işe .
      Farklı iş gruplarının farklı maaş almaları da , senin gibi dünya genelini görmüş birisi için anlaşılır olması gerekir. Herkes kendi çalışma grubuna uygun maaş skalasının yükselmesini isteyebilir , doğaldır ama bunu isterken farklı iş grubunda çalışanların şirkette çalıştığı sürelerini , tecrübelerini, mezun olduğu okulları , aldığı sorumlulukları da göz önünde bulundurmak gerekir.
      Asyalı sever arkadaşım şunu da bil ki; kimse bu şirketi tehdit de edemez , etmezde.
      Bu şirket senin tahmin etiğinden çok daha büyük bir şirket çok gereksiz çalışanı olsa da.

    • 3 hafta önce

      Boyacı evinizi kaça boyuyor? İngilizcesi var mı? Ayda ne kadar kazanıyor? Karşılaştırma yaptıgınız milletvekili kadar alıyor mu? Sap var saman var sizinki buna dönmüş aklınız karışmış. Kaldı ki gidenlerin derdi zaten para değil gitmeyen biri olarak yazıyorum

    • Yaa git işine trol müsün nesin sen

    • 3 hafta önce

      Galiba senin THYde tis sureci sonrasi yoneticilere yapilan %83 zamdan haberin yok. Teknisyenleri yeteneksiz gibi kucumseyerek yazmissin ama yonetici kadrosunda olan kisilerin mezuniyetine bir bak istersen. Ziraat, maden, moda tasarimi, mimarlik, sorarim sana bu yoneticiler mi bu parayi hak ediyor yoksa havacilik alaninda mezun teknisyenler mi? Yoksa yikama yaglama mezunu senin gibiler mi?

    • 3 hafta önce

      Bilader cumhurbaskani demissinde ingilizcesimi var o maasi aliyor oda sen cb reva goruyosun eli yagli patlamis dar zamanda cok is yapan adama ingilizce bilen adama bi maas helal gormuyosun kapat git ln ekrani

      Cevapla
  26. 3 hafta önce

    “Havacilik”Akademisyen gözüyle..
    Yaziklar olsun onlara, yaziklar olsun.. Kurum ve kurallari ile güzel ülkemiz ne hale getilmiş..