EasyJet Uçuşunda Bomba Alarmı: Yolcular Panik İçinde Tahliye Edildi

EasyJet Uçuşunda Bomba Alarmı: Yolcular Panik İçinde Tahliye Edildi

Yunanistan’dan Londra’ya gitmek üzere hazırlanan EasyJet yolcu uçağında, kalkış öncesinde büyük bir panik yaşandı. 236 yolcuyla birlikte havalanmaya hazırlanan uçakta, kabin bir anda dumanla doldu ve yolcular bomba alarmı verildiğini düşünerek çıkış kapılarına yöneldi.

Olayın ardından uçakta yapılan tahliye işlemiyle birlikte, dumanın kaynağı belirlendi. Bir yolcunun el bagajındaki powerbank ve elektronik sigaralardan kaynaklı yangın nedeniyle duman oluştuğu açıklandı.

EasyJet, olayın ardından yaptığı resmi açıklamada, “17 Eylül’de Heraklion’dan Londra Gatwick’e giden EZY8216 sefer sayılı uçuşun, bir yolcunun kabin bagajında çıkan yangın nedeniyle kalkıştan önce boşaltıldığını doğruladı. İtfaiye ekipleri uçağa müdahale etti ve kabin ekibi prosedürlere uygun şekilde uçağı tahliye etti,” dedi. Yolcular terminale alınırken, yeni bir uçak ve mürettebat ayarlandı.

Bu olay, benzer durumların yaşandığı bir sürecin parçası. Temmuz ayında, ABD’nin San Francisco Uluslararası Havalimanı’nda bir yolcunun dizüstü bilgisayarının yangın çıkarması sonucu American Airlines’a ait bir uçak tahliye edilmişti ve bu olayda üç yolcu yaralanmıştı. Güvenlik, havacılıkta her zaman öncelikli konu olarak öne çıkıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir