THY’den Sürdürülebilir Finansman Hamlesi: İki A321 Neo Uçağı İçin İlke İmza Atıldı

THY’den Sürdürülebilir Finansman Hamlesi: İki A321 Neo Uçağı İçin İlke İmza Atıldı

Türk Hava Yolları (THY), iki yeni Airbus A321 Neo uçağının finansmanı için ilk kez “sürdürülebilirlik bağlantılı kredi yapısı” modelini kullanarak havacılık sektöründe önemli bir adım attı. THY, bu yenilikçi finansman modeli sayesinde en düşük maliyetlerle uçak filosunu büyütmeyi hedefliyor.

THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, şirketin ödüllü finansman modelleri kullanarak küresel arenada sürdürülebilirliğe olan bağlılığını güçlendirdiği vurgulandı. İlk kez “sürdürülebilirlik bağlantılı kredi yapısı” uygulayan THY, bu modelle yakıt verimliliği yüksek iki adet Airbus A321 Neo uçağının finansmanını gerçekleştirdi.

Sürdürülebilirlikte Öncü Hamle

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi Doç. Dr. Murat Şeker, şirketin sürdürülebilirlik alanındaki başarılarını uçak finansmanı ile birleştirdiklerini belirtti. Şeker, “Bu yapının, büyüme ve filo yenileme stratejilerimize katkı sağlayacağına ve 2050 yılına kadar karbon nötr bir hava yolu olma hedefimize destek olacağına inanıyoruz.” diyerek sürdürülebilirlik çalışmalarına verdikleri önemi bir kez daha vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir