Polonya, Silahsız Kore FA-50 Uçakları Satın Aldı

Polonya, Silahsız Kore FA-50 Uçakları Satın Aldı

Polonya Savunma Bakanlığı, Kore FA-50 savaş uçaklarından bir dizi silahsız model satın aldı. Bu gelişme, Kore savaş uçaklarıyla ilgili parlamento soruşturmasına yanıt olarak Polonya Savunma Bakan Yardımcısı Cezary Tomczyk tarafından duyuruldu.

Müzakere Sürecinde Taktik Değişikliği

Polonya’nın müzakerelerde nadir görülen bir taktiği benimsediği ortaya çıktı. Satın alma sürecinde uçakların silahlarıyla ilgili en önemli konular, satın aldıktan sonra müzakere edildi. Sonuç olarak, Polonya sadece pilot eğitimine yönelik, savaş kabiliyeti olmayan 12 uçak satın aldı.

Dünyada Bir İlk: Savaşta Kullanılamayan Eğitim Uçakları

Tomczyk, bu uçakların belki de dünyada gerçek savaşta kullanılmayan ilk eğitim uçakları olabileceğini belirtti. Eğitim amaçlı alınan bu uçakların, gerçek savaş görevlerinde kullanılmamak üzere tasarlandığı vurgulandı. Savunma Bakanlığı başkan yardımcısı, Polonya’nın bu uçakları savaş eğitimi için kullanacağını ancak gerçek savaş için kullanılmayacağını ekledi.

Silah Üretimindeki Sorunlar

Savunma Bakan Yardımcısı Tomczyk, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak’ın silahsız uçaklar satın aldığını, ancak bu uçakların silahlarının artık üretilmemesi konusunun başka bir sorun oluşturduğunu belirtti. Polonya, bu uçakların sadece eğitim amacıyla kullanılacağını ve gerçek savaş senaryolarında etkin olmayacağını vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir