Gazze’de İsrail Helikopteri Düştü: 2 Asker Ölü, 7 Yaralı

Gazze’de İsrail Helikopteri Düştü: 2 Asker Ölü, 7 Yaralı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde bir helikopterin düşmesi sonucu 2 askerin yaşamını yitirdiğini, 7 askerin ise yaralandığını açıkladı. Olay, Gazze’nin güneyinde bulunan Refah bölgesinde meydana geldi.

“Düşman Ateşi” İddiası Yalanlandı

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, helikopter yaralanan bir askeri tahliye etmek üzere iniş yaparken düştü. Ordu yetkilileri, kazanın ardından yaptığı ilk değerlendirmede, helikopterin düşüşünün “düşman ateşinden” kaynaklanmadığını belirtti. Ancak kazanın kesin nedeni konusunda daha fazla bilgi verilmedi ve soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

Helikopterin Görevi ve Olayın Gelişimi

Olayın gerçekleştiği Refah bölgesi, Gazze’nin güney ucunda yer alıyor ve sık sık İsrail askeri operasyonlarına sahne oluyor. Düşen helikopter, bölgedeki bir çatışma sırasında yaralanan askeri hastaneye taşımak için görevlendirilmişti. Ancak iniş sırasında meydana gelen kaza, 2 askerin ölümüne, 7 askerin de yaralanmasına yol açtı.

Olayın Ardından İnceleme Başlatıldı

Helikopterin düşme nedenine ilişkin araştırmalar sürerken, İsrail ordusu olayın ayrıntılarını titizlikle incelemeye devam ediyor. Askeri yetkililer, kazanın teknik bir arıza ya da operasyonel bir hata nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğini ifade ederken, olayla ilgili kesin raporun ilerleyen günlerde tamamlanacağı belirtildi.

İsrail Gazze Operasyonlarını Sürdürüyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde yoğun askeri operasyonlar yürütmeye devam ediyor. Son dönemde bölgedeki tansiyonun yükselmesi, sık sık hava saldırıları ve çatışmalara neden oluyor. Düşen helikopterin bölgedeki askeri faaliyetlerin bir parçası olarak görevde bulunduğu ve bu operasyonun parçası olduğu ifade ediliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir