MiG-29 Savaş Uçağı Barmer’de Düştü

MiG-29 Savaş Uçağı Barmer’de Düştü

Hindistan Hava Kuvvetleri, rutin bir gece eğitim görevi sırasında MiG-29 savaş uçağının teknik aksaklık nedeniyle Rajasthan’ın Barmer kentinde düştüğünü duyurdu. Yetkililer, pilotun güvenli bir şekilde fırlatma koltuğunu kullanarak kazayı sağ salim atlattığını belirtti.

Hindistan Hava Kuvvetleri, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Barmer sektöründe yapılan rutin gece eğitim görevi sırasında bir MiG-29 uçağı kritik bir teknik aksaklık yaşadı ve pilotu fırlatma yapmaya zorladı. Pilot güvende ve can veya mal kaybı bildirilmedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı,” ifadelerini kullandı.

Olayın saat 22.00 civarında yerleşim bölgesinin uzağında gerçekleştiği bildirildi. Barmer Toplayıcısı Nishant Jain ve SP Narendra Singh Meena, olay yerine ulaşarak durumu yerinde inceledi. SP Meena, kazanın Barmer’in Uttarlai hava üssü yakınında meydana geldiğini belirtti.

Yerel halk, uçağın düşüşünden önce yüksek bir patlama sesi duyduğunu ve uçağın alev aldığını bildirdi. Ancak pilotun, uçağı ıssız bir bölgeye yönlendirmeyi başardığı ifade edildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir