featured

Avrupa Hava Trafiğinde Türkiye’nin Yükselişi. İstanbul Havalimanı Birinci Sırada

EUROCONTROL’ün 12-18 Ağustos 2024 dönemi için yayınladığı hava trafik raporuna göre, İstanbul Havalimanı Avrupa’nın en yoğun havalimanı unvanını aldı. Günlük ortalama 1.510 uçuşla listenin ilk sırasında yer alan İstanbul Havalimanı, havacılık sektöründe Türkiye’nin gücünü bir kez daha gösterdi. Antalya Havalimanı da listede yerini alarak, Avrupa’nın en yoğun havalimanları arasında 7. sırada yer aldı.

Avrupa Hava Trafiğinde Türkiye’nin Yükselişi

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı (EUROCONTROL), 12-18 Ağustos 2024 tarihleri arasındaki hava trafik verilerini paylaştı. Rapor, İstanbul Havalimanı’nın bu dönemde Avrupa’nın en yoğun havalimanı olduğunu ortaya koydu. Günlük ortalama 1.510 uçuşla zirvede yer alan İstanbul Havalimanı’nı, Amsterdam Schiphol (1.428 uçuş) ve Paris Charles De Gaulle (1.412 uçuş) havalimanları takip etti.

Antalya Havalimanı da Listede

Türkiye’nin bir diğer önemli havalimanı Antalya, günlük ortalama 1.034 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanları listesinde 7. sıraya yerleşti.

Türkiye Havacılıkta Güçlü Duruyor

Raporda ayrıca Türkiye’nin toplam hava trafiğine dair veriler de dikkat çekti. Türkiye, havalimanlarına iniş ve kalkış yapan uçaklar açısından günlük ortalama 3.982 uçuşla Avrupa genelinde en çok uçuş gerçekleştiren ülkeler arasında 6. sırada yer aldı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ iga 1

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir