featured

Qatar Airways, Airlink’in %25 Hissesini Satın Aldı

Qatar Airways Group, Güney Afrika’nın önde gelen bağımsız bölgesel taşıyıcısı Airlink’in %25 hissesini satın alarak Afrika pazarındaki varlığını güçlendirdi. Qatar Airways ve Airlink arasındaki bu stratejik ortaklık, her iki havayolunun mevcut kod paylaşım anlaşmasını daha da derinleştirirken, iki havayolu arasında seyahat eden yolcular için daha fazla seçenek ve esneklik sağlayacak.

Airlink, 15 Afrika ülkesinde 45’ten fazla varış noktasına hizmet veriyor ve bu yatırım sayesinde, her iki şirketin Afrika kıtasındaki büyümesini hızlandırması bekleniyor. Ayrıca, ortaklığın bir parçası olarak Qatar Airways’in Privilege Club ve Airlink’in Skybucks sadakat programları arasında uyum sağlanacak, bu da yolculara daha fazla ödül kazanma ve kullanma fırsatı sunacak.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 549457 QR 4Z 4 981c52 original 1724157801

Qatar Airways Group İcra Kurulu Başkanı Müh. Badr Mohammed Al-Meer, bu yatırımın, Qatar Airways’in Afrika pazarına olan bağlılığını gösterdiğini belirterek, “Airlink’e yaptığımız yatırım, Afrika’nın işimizin geleceği için taşıdığı önemi bir kez daha teyit ediyor. Bu ortaklık, hem Airlink’e hem de Afrika pazarına duyduğumuz güvenin bir yansımasıdır” dedi.

Airlink İcra Kurulu Başkanı Rodger Foster, Qatar Airways’in sermaye ortağı olmasının Airlink’in büyüme stratejisi açısından büyük bir adım olduğunu vurguladı ve şu ifadeleri kullandı: “Bu yatırım, pazarlama erişimimizi genişleterek büyüme potansiyelimizin önünü açacak. Qatar Airways ile ortaklığımız, operasyonlarımızı güçlendirmeye yönelik önemli bir adım.”

Qatar Airways, hali hazırda Afrika’da 29 destinasyona uçuşlar düzenliyor ve bu yatırımın kıtadaki operasyonlarını daha da büyütmesi bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir