TUSAŞ’a İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi: Havacılık Sektöründe Bir İlk

TUSAŞ’a İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi: Havacılık Sektöründe Bir İlk

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen uygunluk denetimlerinden başarıyla geçerek “TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi” belgesini aldı. TUSAŞ, bu belgeyi alarak havacılık ve uzay sanayii sektöründe TSE’den İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi alan ilk milli kuruluş oldu.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ merkez yerleşkesinde düzenlenen belge törenine, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu ve diğer yetkililer katıldı. Törende konuşan TSE Başkanı Şahin, bu belgenin savunma sanayi alanında verdikleri ilk belge olduğunu ve TUSAŞ ile gerçekleştirilen iş birliğinin diğer kuruluşlar için de örnek teşkil edeceğini vurguladı.

TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vardan, TSE ile olan iş birliklerinin devam edeceğini belirterek, “TSE ile daha önce aldığımız İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiştik. Şimdi de İnovasyon Yönetim Sistemi belgesi ile bir ilke daha imza atıyoruz,” dedi.

TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu ise, savunma sanayi alanında İnovasyon Yönetim Sistemi belgesini alan ilk kuruluş olmanın gurur verici olduğunu ifade etti. Demiroğlu, inovasyonun hem kurum içindeki fikirlerin geliştirilmesinde hem de insan kaynağının üretkenliğinin artırılmasında kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Törenin sonunda TSE Başkanı Şahin, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vardan ve TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu’na TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi belgesini takdim etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir