Brezilya'daki Felaketin Ardından VoePass Havayolu Özel Denetime Alındı

Brezilya’daki Felaketin Ardından VoePass Havayolu Özel Denetime Alındı

Brezilya’da 62 kişinin hayatını kaybettiği trajik uçak kazasının ardından, Brezilya Sivil Havacılık Otoritesi (ANAC), VoePass havayolu şirketini özel denetime alacak. Dünya genelinde büyük yankı uyandıran kazanın ardından harekete geçen ANAC, VoePass yetkilileriyle gerçekleştirdiği acil toplantı sonrasında, “Şirketin hizmetlerinin sürekli izlenmesi ve denetimlerin sıkılaştırılması büyük önem taşımaktadır,” açıklamasında bulundu.

Uçak Yerleşim Alanına Düştü

9 Ağustos’ta Parana eyaletine bağlı Cascavel kentinden Sao Paulo’ya gitmekte olan VoePass’a ait uçak, varış noktasına ulaşamadan kısa bir süre önce Vinhedo kentinde yerleşim alanına düştü. Kazada, 58 yolcu ve dört mürettebat hayatını kaybetti.

Kazanın Olası Nedeni: Kanat Problemi

Kaza ile ilgili ilk bulgular, ATR 72 tipi turboprop yolcu uçağının aniden irtifa kaybettiğini gösteriyor. Uzmanlar, irtifa kaybının olası nedenleri arasında uçaktaki kanatlarda meydana gelen bir sorunu incelemeye odaklandı.

Kara Kutu Kayıtlarında Çığlıklar

Kazanın ardından uçaktan elde edilen kara kutu kayıtları şu anda analiz ediliyor. Ses kayıt cihazında, yardımcı pilotun kaptana “Ne oluyor?” diye sorduğu, kaptanın ise “Hemen hızlanmalıyız, yoksa çarpışacağız!” şeklinde yanıt verdiği duyuluyor. Ancak kaptanın bu çabaları sonuç vermemiş ve kaydın sonunda mürettebatın çığlıkları duyulmuştu.

ANAC Denetimleri Sıkılaştıracak

Trajik olayın ardından, ANAC’ın VoePass üzerinde başlatacağı özel denetim, Brezilya sivil havacılığı için yeni ve daha sıkı güvenlik önlemlerinin habercisi olarak değerlendiriliyor. VoePass havayolu şirketi, bu denetimlerden geçerek güvenlik standartlarını yükseltmek zorunda kalacak. ANAC’ın alacağı bu önlemler, gelecekte benzer trajedilerin yaşanmaması için önemli bir adım olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir