HÜRJET, Mısır Fuarı’nda Sahneye Çıkıyor

HÜRJET, Mısır Fuarı’nda Sahneye Çıkıyor

Türk Hava Kuvvetleri’nin yaşlanan T-38 eğitim uçakları ve F-5 akrobasi uçaklarının yerini alması hedeflenen HÜRJET, 3-5 Eylül 2024 tarihleri arasında Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı’nda (EIAS) önemli bir tanıtım gerçekleştirecek.

HÜRJET, 25 Nisan 2024’teki ilk test uçuşunda dikkat çekici bir başarıya imza attı. Tek motorlu ve tandem koltuklu bu modern eğitim uçağı, 14.000 feet irtifaya çıkarak 250 knot hızla 26 dakika süren bir uçuş gerçekleştirdi.

Son teknoloji bileşenler ve gelişmiş insan-makine arayüzü ile donatılan HÜRJET, pilotların mevcut ve gelecekteki Türk savaş uçaklarına geçiş süresini önemli ölçüde azaltmayı vaat ediyor. TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, HÜRJET’in Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı’ndaki tanıtımının, uçağın yeteneklerini sergilemek ve bölgedeki işbirliklerini keşfetmek açısından büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Ayrıca, Temmuz 2024 itibarıyla İspanya ile Türkiye arasında stratejik bir askeri ekipman takası için görüşmeler devam ediyor. Önerilen anlaşmaya göre, İspanya’nın 2030 yılında emekliye ayrılacak Northrop Grumman F-5M eğitim uçaklarının yerine, 24 adet Türk HÜRJET uçağı ile altı adet İspanyol A400M nakliye uçağı takas edilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir