AJet'ten Mısır’a Yeni Destinasyonlar: Hurgada ve Şarm El-Şeyh Ekim’de Açılıyor

AJet’ten Mısır’a Yeni Destinasyonlar: Hurgada ve Şarm El-Şeyh Ekim’de Açılıyor

AJet, İstanbul’dan Kahire’ye yaptığı ilk özel uçuşla önemli bir adım attı. 2 Ağustos’ta Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan saat 00:45’te kalkış yaparak Mısır’ın başkentine ulaştı. Uçuş sonrası düzenlenen törene, Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Amr Elhamamy, Mülki İdari Amir Halil Avşar, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, AJet Genel Müdürü Kerem Sarp ve diğer AJet yöneticileri katıldı. Törende kurdele kesilerek hat açılışı yapıldı.

AJet Genel Müdürü’nden Şiddet Olaylarına Sert Tepki

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, uçaklarda yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekti. Sarp, “Uçakta kabin görevlisine şiddet uygulayan kişilerle ilgili yasal haklarımızı kullanıyoruz. Bu tarz yolcuları blacklist uygulamamızla uçaklarımıza almayacağız. Hiçbir şey bir insana saldırmayı haklı gösteremez” dedi. Sarp, toplumsal olarak bu tür şiddet olaylarına karşı daha duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.

AJet’in Yatırımları ve Yurt Dışındaki Büyüme Stratejisi

AJet, 31 Mart’ta resmen uçuşlarına başlamıştı ve Kahire hattı ile yurt dışındaki ikinci destinasyonunu açtı. Genel Müdür Kerem Sarp, Mısır’ın kendileri için önemli bir nokta olduğunu belirtti. Ekim ayında Hurgada ve Şarm El-Şeyh destinasyonlarının da açılacağını ve Mısır’daki destinasyon sayısının üçe çıkacağını duyurdu. AJet, Türkiye ile Mısır arasındaki ticaret ve turizmi artırmayı hedefliyor.

AJet’in Hedefleri ve Operasyonel İyileştirmeler

Kerem Sarp, AJet’in tamamen sıfırdan kurulan yeni bir havayolu olduğunu ve markalarının yalnızca isim değişikliği değil, kapsamlı bir yenilenme anlamına geldiğini vurguladı. Ayrıca, rötarlarla hatırlanmak istemediklerini belirterek, geçen yıl Temmuz ayında %53 olan zamanında kalkış oranını bu yıl %61’e çıkardıklarını açıkladı. Havacılıktaki mevsim değişikliklerinin performansı etkilediğini ve sıcaklıkların uçak kalkış ağırlığını etkileyebileceğini belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 2 ay önce

    Daha dün Mardin uçuşu yolcular saatlerce alanda bekletilip iptal edilmedi mi? Sen önce rötar ve iptalleri hallet sonra hat açarsın !