Orta Doğu'da Yeni Savaş Tehlikesi! THY ve Air France-KLM, Uçuşlarını İptal Etti

Orta Doğu’da Yeni Savaş Tehlikesi! THY ve Air France-KLM, Uçuşlarını İptal Etti

Golan Tepeleri’ne füzelerle yapılan saldırının ardından Orta Doğu’da yeni bir savaş kapıda. İsrail’in işgali altında bulunan Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına isabet eden roket saldırısında, aralarında çocukların da yer aldığı 12 kişi öldü, 35 kişi yaralandı. Bu saldırı, bölgedeki gerilimi daha da artırarak İsrail’in Lübnan’a saldırma ihtimalini yükseltti.

Beyrut Havalimanı’nda Uçuşlar İptal

İsrail’in her an Lübnan’a saldırması beklenirken, Türk Hava Yolları ve Air France-KLM, Beyrut-Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’na bu gece yapılacak tüm uçuşları iptal etti. Bu kararın ardından seferlerin pazartesi günü yeniden başlaması planlanıyor.

Uluslararası Uyarılar

Çok sayıda ülke, vatandaşlarını Lübnan’ı terk etmeleri konusunda uyardı. Suudi Arabistan, Fransa, Norveç ve İsveç, vatandaşlarına Lübnan’dan ayrılmaları çağrısında bulundu. Bu ülkeler, bölgedeki artan gerilim ve olası bir savaş riski nedeniyle acil önlemler aldı.

Lübnan’dan Resmi Açıklama

Lübnan devletine ait Middle East Airlines (MEA), Beyrut’a yapılacak bazı uçak seferlerini ertesi sabaha kadar ertelediğini duyurdu. MEA’nın bu kararı, artan güvenlik endişeleri ve İsrail’in olası saldırı tehdidi nedeniyle alındı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir