THY: Sistemsel Aksaklık Nedeniyle Ek Haklar Tanındı

THY: Sistemsel Aksaklık Nedeniyle Ek Haklar Tanındı

Türk Hava Yolları (THY), bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle seferlerde aksama yaşandığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, dünya genelinde birçok sektörü etkileyen bir tedarikçi kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle bazı uçuşların iptal edildiği belirtildi. THY, bu durumdan etkilenen yolculara ek haklar tanıdığını ve sistemsel sorunun çözülmesinin ardından işlemlerinin yapılabileceğini duyurdu.

Açıklamaya göre, 19 Temmuz 2024 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 25 Temmuz 2024 tarihine kadar ilave haklar tanımlanmıştır.

Bu haklar şunları içermekte:

  1. Ücretsiz Rezervasyon Değişiklikleri: Uçuş saati geçmiş olsa bile işlem yaptırmayan ve uçuşlarına katılamayan yolcular, hak kaybı yaşamayacaktır.
  2. İade Talepleri:
    • Hiç kullanılmamış biletler için kesintisiz iade yapılacaktır.
    • Kısmi olarak kullanılmış biletlerde, kullanılmayan uçuşlara ait iade kesintisiz yapılacaktır.
  3. Geçerlilik: Bu uygulamalar sadece Türk Hava Yolları tarafından icra edilen seferlerde geçerli olacaktır.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, konuya dair yaptığı açıklamada, “Bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu aksaklık için özür dileriz. En kısa sürede sizlere bilgi vereceğiz,” dedi.

Üstün, “Dünyada havacılık da dahil olmak üzere birçok sektörü etkileyen yazılım kaynaklı bir problem yaşanmıştır. Operasyonlarımız kademeli olarak normal seyrine dönecek olup, bazı seferler iptal edilecektir. Yaşanan aksaklıktan dolayı özür dileriz,” şeklinde konuştu.

THY, gelişmeleri yakından takip ettiğini ve yolcularını bilgilendirmeye devam edeceğini duyurdu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 ay önce

    Cukurova havalimani mersin il sınırları icerisinde adana mersinin ortasinda gibi bir mesafe de

    Cevapla