İstanbul Havalimanı Avrupa’nın Zirvesine Yerleşti

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın Zirvesine Yerleşti. Günlük Ortalama 1500 Uçuşla Birinci Sırada

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı (Eurocontrol), 1-7 Temmuz dönemine ilişkin Avrupa Havacılık Raporu’nu yayımladı. Raporda, İstanbul Havalimanı’nın günlük ortalama 1500 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanları arasında ilk sırada yer aldığı belirtildi. 

İstanbul Havalimanı’nı günlük 1412 uçuşla Paris Charles De Gaulle Havalimanı ve 1407 uçuşla Amsterdam Schiphol Havalimanı izledi. Bu iki büyük havalimanı, Avrupa’nın en yoğunları arasında sürekli olarak üst sıralarda yer alıyor.

İstanbul Havalimanı, sadece Avrupa’nın değil, dünyanın da en önemli hava ulaşım merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları arasındaki stratejik konumu, havalimanının küresel bir aktarma merkezi olarak tercih edilmesinin başlıca sebeplerinden biri. Ayrıca, modern tesisleri ve sunduğu yüksek hizmet kalitesi de yolcu ve hava yolu şirketlerinin havalimanını tercih etmesinde önemli rol oynuyor.

İstanbul Havalimanı’nın bu başarısı, gelecekte de artarak devam edecek gibi görünüyor. Havalimanı yönetimi, yolcu deneyimini iyileştirmek ve kapasiteyi daha da artırmak için sürekli olarak yeni projeler üzerinde çalışıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir