Ryanair Uçağında Kaos! Acil İniş sonrası Dokuz Tutuklama

Ryanair Uçağında Kaos! Acil İniş sonrası Dokuz Tutuklama

İrlanda merkezli Ryanair’e ait bir uçak, Londra’nın Stansted Havalimanı’na gitmek üzere Fas’ın Agadir kentinden kalktıktan kısa bir süre sonra beklenmedik bir olayla karşı karşıya kaldı. Uçak 30,000 feet yükseklikteyken bir ailenin koltuk değiştirmeye çalışması nedeniyle yolcular arasında büyük bir tartışma çıktı ve pilotlar acil bir karar alarak uçağı Marakeş’e indirdi.

The Sun’ın haberine göre, uçaktaki gerginlik videolara da yansıdı; panik içindeki havayolu personeli yolcuları sakinleştirmeye çalışırken, yolcuların birbirlerine bağırdıkları görüldü. Olay sırasında bir yolcunun hastalanması ve kabin ekibinin müdahale etmek zorunda kalması da krizi daha da alevlendirdi.

Kalkıştan önce bir adamın kızıyla oturan bir kadına koltuğunu bırakıp bırakamayacağını sormasıyla başlayan gerilim, kadının reddetmesi ve adamın tepkisiyle tırmandı. Diğer yolcuların da karıştığı olaylar sonucunda, bir kadın panik atak geçirirken, çocuklar ağlamaya başladı.

Uçak, Marakeş’e indiğinde polis olaya müdahale ederek dokuz yolcuyu tutukladı ve uçağı güvenli hale getirdi. Ancak, hastalanmış olan bir yolcu uçaktan inmeyi reddetti ve mürettebata saldırgan davrandı.

Ryanair’den yapılan açıklamada, olayın mürettebatın maksimum uçuş saatlerine ulaşmasına neden olduğu ve yolcuların geceyi geçirmek üzere otele götürüldüğü belirtildi. Uçuşun ertesi günü gerçekleştirilmesi planlanmış olsa da, bu sefer de iptal edilince yolcular Perşembe akşamına kadar havalimanına ulaşamadı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir