AJet Rötarları Meclis Gündeminde

AJet Rötarları Meclis Gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Meclis Genel Kurulu’nda Türk Hava Yolları’nın (THY) alt markası olarak AnadoluJet’in yerine kurulan AJet’in rötarları ve iptalleri nedeniyle yaşanan mağduriyetleri gündeme getirdi. Karasu, AJet’in rötarlarından dolayı vatandaşların büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, şirket yöneticilerinin bu durumla ilgilenmediğini, sadece ceplerini doldurduklarını ifade etti.

Karasu, konuşmasında şunları söyledi: “Şirket yöneticileri ne yapıyor? Milyonları ceplerine indiriyor. Millet çile çekmiş, yollarda kalmış beyefendilerin umurunda bile değil!”

Ayrıca, Karasu, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine yaptığı konuşmada, AnadoluJet’in adının AJet olarak değiştirilmesini eleştirerek, “Önce ‘Anadolu’ ismini sildiniz, ‘AJet’ yaptınız. Niçin yaptınız kimse anlamadı, çünkü siz Anadolu’ya düşmansınız” dedi.

Karasu, vatandaşların AJet yüzünden yaşadığı sıkıntıları şöyle dile getirdi: “Çocuklar, yaşlılar AJet yüzünden perişan, cenazesi olanı var, hastası olanı var, iş görüşmesine giden var. Yandaşlarınız bile isyan ediyor. Uçuşu iptal edilip sinir krizi geçiren var, saatlerce muhatap bulamayan var. İçerden gelen bilgiler teknik sorunlar olduğunu, pilot eksiği olduğunu bildiriyor.”

Karasu, yetkililere çağrıda bulunarak, “Bir an önce liyakatli isimleri bu firmaların başına getirin, ülkenin en önemli markalarının bu şekilde rezil olmasına, vatandaşlarımızın çile çekmesine bir son verin” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir