Havaalanında 'İkiz' WiFi İle Veri Hırsızlığı Skandalı

Havaalanında ‘İkiz’ WiFi İle Veri Hırsızlığı Skandalı

Avustralya Federal Polisi (AFP), bir adamın Perth, Melbourne ve Adelaide’deki çeşitli iç hat uçuşları ve havaalanlarında ‘ikiz’ WiFi saldırısı düzenlediği iddiasıyla suçlandığını açıkladı. İddiaya göre, adam, yolcuların e-posta veya sosyal medya kimlik bilgilerini çalmak için sahte WiFi ağları oluşturmuş.

AFP’nin yaptığı açıklamada, Nisan 2024’te başlayan soruşturmanın, havayolu çalışanlarından gelen ihbarlar üzerine başlatıldığı ve havaalanlarında ele geçirilen cihazlar incelendikten sonra şüphelinin kötü niyetli faaliyetlerde bulunduğuna dair kanıtlar bulunduğu belirtildi.

İkiz WiFi saldırısı, meşru bir WiFi ağıyla aynı adı kullanan kötü niyetli bir kablosuz erişim noktası oluşturarak kullanıcıları sahte oturum açma sayfasına yönlendirme yöntemidir. Şüpheli, kurbanların e-posta adresleri, şifreleri ve diğer kimlik bilgilerini ele geçirerek bunları daha sonra çeşitli amaçlar için kullanmakla suçlanıyor.

AFP’nin suçlamaları arasında elektronik haberleşmenin izinsiz olarak bozulması, veri kontrolü, izinsiz erişim ve kişisel bilgilerin sahtekarlıkla elde edilmesi gibi suçlar bulunuyor. Soruşturma halen devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir