Embraer, ABD Pazarına C-390 İle Giriş Yapıyor

Embraer, ABD Pazarına C-390 İle Giriş Yapıyor

Brezilya merkezli uçak üreticisi Embraer, ürettiği C-390 kargo uçağıyla ABD hükümetinin ortağı olmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, şirket ABD’deki altyapısını genişletme çalışmalarına hız verdi.

Stratejik Adımlar ve ABD Pazarı

Embraer’in Savunma Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı João Bosco da Costa Jr., şirketin ABD pazarına yönelik stratejik adımları hakkında bilgi verdi. Embraer, personel sayısını artırırken, birleşme ve satın almalarla da büyüme planları yapıyor. Başkan João, şirketin ABD pazarı için oldukça agresif bir strateji izlediğini ve ABD Hükümeti ile ortaklık kurmak istediklerini belirtti. João, “C-390’ın Amerika pazarında önemli bir rol oynayabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Uluslararası Girişimler ve Görüşmeler

Embraer, Hindistan hava kuvvetleriyle 40 ila 80 uçak satın almak için ileri görüşmelerde bulunurken, ülkenin envanterindeki AN-32 uçaklarını değiştirme teklifinde de bulundu. Ayrıca, Suudi Arabistan ve İsviçre’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkeyle erken sipariş görüşmeleri devam ediyor. Başkan João, Hindistan ve Suudi Arabistan’ın kararlarının iki ile dört yıl içinde alınmasının beklendiğini ifade etti.

Teslimatlar ve Siparişler

Embraer bugüne kadar 6 adet C-390 uçağı teslim etti. Gelecek yıllarda Brezilya, Portekiz, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Hollanda’ya 31 uçak daha teslim edilmesi planlanıyor. Ayrıca, Güney Kore’nin yeni askeri kargo uçağı tercihi de Embraer C-390 oldu. Embraer’in önümüzdeki 20 yıl içinde 490 uçak siparişi alabileceği ve bunun yaklaşık 60 milyar ABD doları değerinde bir pazar hacmi oluşturabileceği öngörülüyor.

Üretim Planları

João, Embraer’in bu yıl 4, gelecek yıl ise 5 teslimat yapmayı planladığını ve 2027 yılında üretimin yılda 7 uçağa, 2030 yılında ise yılda 12 uçağa çıkmasının beklendiğini belirtti. Embraer, gelecekte Airbus gibi geniş ve Boeing gibi dar gövdeli uçaklar yerine, ikisinin arasında bir yapıya sahip uçaklarına daha fazla ilgi gösterileceğini öngörüyor.

C-390 Teknik Özellikleri

  • Mürettebat: 2
  • Yolcu Kapasitesi: 80 kişi veya 3 askeri araç
  • Yük Kapasitesi: 26 ton
  • Uzunluk: 33 metre
  • Kanat Açıklığı: 34 metre
  • Yükseklik: 11.3 metre
  • Boş Ağırlık: 74 ton
  • Azami Kalkış Ağırlığı: 81 ton
  • Motor: 2 x IAE V2500-E5 turbofan

(savunmatr)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir