Singapur Havayolları, Şiddetli Türbülans Olayında Yolculara Tazminat Planı

Singapur Havayolları, Şiddetli Türbülans Olayında Yolculara Tazminat Planı

Singapur Havayolları, 20 Mayıs 2024 tarihinde Londra-Singapur seferi sırasında yaşanan şiddetli türbülansın ardından yolculara tazminat ödemeyi planlıyor. Olayda bir kişinin hayatını kaybettiği ve birçok yolcunun yaralandığı belirtilmişti.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, yaşanan olayın ardından hafif yaralanan yolculara 10 bin dolar, ciddi yaralananlara ise 25 bin dolar tazminat ödenecek. Bu tazminatlar, mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla sunulacak desteklerden sadece biri.

Singapur Havayolları, tüm yolculara uçuş ücretlerinin tamamının iade edileceğini ve Avrupa Birliği veya Birleşik Krallık yasaları çerçevesinde gecikme tazminatı ödeneceğini belirtti. Ayrıca, Bangkok’tan ayrılmak zorunda kalan yolcular için acil masraflarını karşılamak üzere bin Singapur doları bütçe sağlanacak, yaralı yolcuların tıbbi masrafları karşılanacak ve aile üyelerinin Bangkok’a uçmaları sağlanacak.

20 Mayıs’ta Londra’dan havalanan Singapur Havayolları’na ait uçak, Myanmar üzerinde şiddetli türbülansa girmiş ve 4.6 saniyede 54 metre irtifa kaybetmişti. Bu olayda 104 yolcu yaralanmış ve bir İngiltere vatandaşı kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Uçak, acil bir şekilde Bangkok’taki Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı’na iniş yapmıştı.

Olayın ardından yapılan açıklamalarda, kemerini takmayan yolcu ve mürettebatın türbülans sırasında oldukları yerden fırlayarak kabin tavanına çarptıkları ifade edilmişti. Havayolu şirketi, olayda yaralanan 11 yolcunun hala Bangkok’taki hastanelerde tedavi gördüğünü açıklamıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir