Türk Savunma Sanayii Projeleri, Küresel İlgiyi Üzerine Çekiyor

Türk Savunma Sanayii Projeleri, Küresel İlgiyi Üzerine Çekiyor

Türk savunma sanayiinin geliştirdiği insansız hava araçları, akıllı sistemler ve savaş uçakları, uluslararası alanda büyük ilgi görüyor. Özellikle Bayraktar TB2’nin ihracat başarısının ardından, gözler KIZILELMA, ANKA ve KAAN gibi diğer projelere çevrildi.

KAAN: 5. Nesil Savaş Uçağı

Türkiye’nin 5. nesil savaş uçağı olan KAAN, özellikle Körfez ülkeleri tarafından yakından takip ediliyor. Milli Muharip uçak KAAN, kısa süre önce ikinci test uçuşunu başarıyla tamamladı. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), KAAN’ın bu uçuşta 14 dakika havada kalarak 10.000 feet irtifada 230 knot hıza ulaştığını açıkladı. Bu uçak, F-22 ve F-35 gibi modern savaş uçaklarıyla rekabet edebilecek özelliklere sahip.

Suudi Arabistan’dan Yakından İnceleme

KAAN savaş uçağıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı heyeti, KAAN savaş uçağını yerinde inceledi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan’ın KAAN Milli Muharip Uçak Programı’na katılımı için anlaşmanın imzalanmak üzere olduğunu duyurdu.

Uluslararası Katılım ve İlgiler

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Azerbaycan’ın ardından, Suudi Arabistan da KAAN programına katılmak istediğini belirtti. Suudi Arabistan medyası, KAAN’ın test uçuşlarını övgüyle değerlendirerek bu ilginin altını çizdi. İlerleyen günlerde Suudi Arabistan’ın da programa resmi olarak katılması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir