İkinci Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever, Yörünge Altı Uçuşunu Tamamladı

İkinci Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever, Yörünge Altı Uçuşunu Tamamladı

Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever’in de yer aldığı “VSS Unity” yörünge altı aracı, başarılı bir şekilde dünyaya iniş yaptı.

New Mexico’daki Spaceport America tesisinden taşıyıcı uçak ile havalanan “VSS Unity” yörünge altı aracı, 1 saat 10 dakika süren yolculuğunu tamamlayarak Türkiye yerel saatiyle 18.40’ta (ABD-09.40) dünyaya döndü.

Araç, taşıyıcı uçak ile yaklaşık 45 bin fitlik yüksekliğe erişmesinin ardından hibrit yakıtlı roket motorunu ateşleyerek yaklaşık 90 kilometre irtifaya çıktı. Bu süreçte, mürettebat önemli bilimsel araştırmalar ve deneyler gerçekleştirdi.

Türkiye’nin Alper Gezeravc’dan sonraki ikinci astronotu olan Tuva Cihangir Atasever’in de içinde bulunduğu “VSS Unity” aracı, başarılı inişiyle birlikte Atasever’in yörünge altı araştırma uçuşunu da tamamlamış oldu.

Atasever’in araştırmacı astronot olarak yer aldığı mürettebatta, ABD’den iki, İtalya’dan ise bir özel astronot yer aldı. Toplamda 4 astronot ve 2 pilottan oluşan 6 kişilik “Galactic 07” ekibi, başarılı bir görev gerçekleştirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir