TAV Havalimanları'nda Üst Düzey Değişim! Alp Er Tunga Ersoy İSG CEO'su Oluyor

TAV Havalimanları’nda Üst Düzey Değişim! Alp Er Tunga Ersoy İSG CEO’su Oluyor

Almatı Uluslararası Havalimanı’nın Genel Müdürü Alp Er Tunga Ersoy, kariyerine grup dışında devam etmek üzere görevinden ayrılıyor.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Almatı Uluslararası Havalimanı’nda, genel müdürlük görevini yürüten Alp Er Tunga Ersoy, 16 Haziran’da görevinden ayrılacak. TAV Havalimanları’nın Nisan 2021’de Almatı’nın işletmesini devralmasının ardından Eylül 2021’de bu pozisyona atanan Ersoy, yaklaşık üç yıl boyunca görevini sürdürdü.

Yeni Terminal Yatırımının Tamamlanmasıyla Veda Ediyor

Yeni terminal yatırımının tamamlanması ve operasyonların başlamasıyla birlikte görevinden ayrılacak olan Ersoy, TAV Havalimanları dışında kariyerine devam edecek. TAV’dan yapılan açıklamada, Kazakistan’ın Almatı Havalimanı’ndaki yeni terminal yatırımının tamamlanmasının ardından üst yönetimde değişiklik olacağı belirtildi.

Göker Köse Yeni Genel Müdür Olacak

Ersoy’un ayrılmasının ardından Göker Köse, 17 Haziran itibariyle vekaleten Genel Müdürlük görevini üstlenecek ve resmi süreçlerin tamamlanmasının ardından asaleten atanacak. Köse, sektördeki 19 yıllık deneyimiyle dikkat çekiyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Köse, Boğaziçi Üniversitesi’nde MBA yaptıktan sonra 2005 yılında TAV Havalimanları’na katıldı. TAV Havalimanları’nın çeşitli projelerinde görev alan ve finansal planlama konusunda geniş bir deneyime sahip olan Köse, son olarak Groupe ADP’de Yatırımlar ve Finansal Planlama Direktörü olarak görev yapıyordu.

Alp Er Tunga Ersoy’un Yeni Adresi: İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı

Haber.aero’nun özel haberine göre Alp Er Tunga Ersoy’un yeni görevi de belli oldu. Ersoy, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın (İSG) yeni CEO’su olacak. İSG’deki CEO değişikliği, IC Holding ile işbirliğinin sona ermesinin ardından gerçekleşti. Ersoy’un atanmasının, cuma günü resmi olarak duyurulması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir